Zonguldak'ta 2017 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Koordinasyon toplantısı yapıldı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantıda alınan kararlar ve son hazırlıklar gözden geçirildi. Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi Başkanlığında yapılan toplantıda Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
6831 Sayılı Orman Kanununun 68. ve 76. Maddeleri ile "Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmelik" gereği yapılan toplantıda Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu'nda bulunan kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Devrek, Dirgine, Kdz. Ereğli ve Zonguldak Orman İşletme Müdürleri katıldı.
Toplantıya konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Orman yangınları ile mücadele ve iş birliği gerektiğini ormanların herkesin ortak bir değeri olduğunu söyledi. Ergi konuşmasında şunları söyledi:
"Orman yangınları ile mücadele işbirliği gerektirir. Ormanların hepimizin ortak değeri. Orman yangınlarla mücadele yalnızca Orman Genel Müdürlüğü'nün veya Orman Bölge Müdürlüğü'nün yapacağı iş değildir. Gerek 112, gerek AFAD, gerekse Jandarma ve Polisten tutun da pek çok kurum ve kuruluşu ilgilendirir. Bu bakımdan orman yangınlarıyla mücadele sadece belli bir kurumun tek eline bırakılacak bir konu değildir. Hepimizin ciddi bir şekilde bu mücadeleye yardımcı olması ve omuz vermesi gerekmektedir. Her kurum ve kuruluş kendi alanlarıyla ilgili çıkabilecek sorunlarla ilgili tedbirini zamanında alırsa yangınlar sonucu zararlarımız asgari olacaktır. "Orman yangınlarının 155,156 ve 177 numaralı ihbar hatlarına bildirilmesini değerli ve duyarlı Zonguldaklı hemşerilerimizden bekliyorum."
Komisyon Toplantısında öncelikle Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından Zonguldak İli Orman varlığı ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda yapılan faaliyetler, önceki yıllarda çıkan orman yangınlarına ait istatistiki veriler ile mevcut orman yangınları mücadele organizasyonu hakkında bilgiler içeren sunum yapıldı.
Komisyon karar taslağının okunmasının ardından orman yangınlarıyla mücadele konusunda Kamu kurum ve kuruluşların yapması gereken işlemler ve alması gerekli tedbirler masaya yatırıldı. Kararların onaylanmasının ardından kazasız ve az hasarlı bir yangın sezonu temennileri ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim