AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, madencilerle birlikte iftar yaptı. Geleneksel hale gelen iftar programında Üzülmez müessesindeki işçilerle oruç açan Karaduman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün akşam, ilk günlerini yaşadığımız Ramazan ayı münasebeti ile madenci kardeşlerimizle birlikte geleneksel hale getirdiğimiz iftar programında birlikte olduk. Onlar şehrimizin emek yoğun çalışan, gelirini yerin yüzlerce metre altında alın teri dökerek kazanan, ülkemize katma değer sağlayan, yüzü kara, gönlü ak madenci kardeşlerimizdir.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez müessesinde iftar öncesi, büyük yatırımlar neticesinde -170 kodu 3'üncü ocak da kullanılmaya başlanılan yarı mekanize kömür tahkimat sistemini inceleme fırsatıda bulduk. Kuruma alınmasında, kurulumu ve çalıştırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu sistemin iş güvenliği ve tahkimat konusundaki artılarının olduğunu, ağaç tahkimattan hem güvenli, hem de ekonomik olduğunu da ifade edebiliriz. Yarı ve tam mekanize sistemin, kurum içinde farklı ocaklarda kullanılması için çalışmaların devam ettiğini, bu sistemle TTK'nın modernizasyonunda bir milat olacağını da söyleyebiliriz.

Ak Parti hükümetleri döneminde maden sektörü ile ilgili bir çok iyileştirmeler yapılmıştır. Bunlardan bazıları, mevcut madende çalışan kardeşlerimize minimum iki asgari ücret, Cumartesi hafta tatili ve madende çalışanlara diğer işçilerle eşit oranda yakımlık kömür hakkı verilmiştir. Şu an sözleşmeleri devam eden maden işçilerimizin arabulucudaki 27. dönem toplu iş sözleşmesinde 72 maddede anlaşma sağlanmış, kalan 10 madde için arabulucu sürecine gidilmiştir. Bu sürecin en kısa zamanda olumlu olarak neticeliceğine inanıyorum. Maden sektörünün büyümesi, istihdamın artması ile ilgili Enerji Bakanlığımızın çalışması devam etmektedir. Sonuçlandığında şehrimiz için hayırlı neticeler olacağını düşünüyor ve konu ile ilgili hassasiyetlerimizi milletvekillerimiz aracılığı ile bakanlığımıza güncel olarak taşımaya devam ediyoruz. TTK yeni ataması gerçekleşen TTK Genel Müdür Vekilimiz Kazım Eroğlu'na görevinde başarılar diliyor, çalışan madenci kardeşlerimize işlerinde kolaylık, hayatını kaybeden maden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, madenci kardeşlerimizin fedakar ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim