AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İNŞAAT ÇALIŞANLARINA TEHDİT

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Galip Güpgüpoğlu’na ait 4 yıldızlı Otel inşaatına giderek 09.09.2021 tarihinde Şantiye Şefi Gökhan Özpoyraz’ın şantiye şefi Gökhan Özpoyraz’ı “İnşaatın etrafındaki güvenlik panellerini yıktıracağım, şantiye olarak kullandığınız konteynerlerı kaldırtacağım, yıkacağım hep buraları, size kullandırtmayacağım” diyerek tehdit etmekten Jandarma Karakol Komutanlığı’na ifade verdiği öğrenildi.

KAPANAN OTEL İNŞAATI’NIN SAHİBİNE 6 MİLYON 430 BİN TL CAZA!

‘Görevi kötüye kullanmak’, ‘Kamuyu zarara uğratmak’ ve Zemmet suçlamasıyla Çaycuma 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın davaya bilirkişi olarak tayin edilen bilirkişiye 100 Bin TL rüşvet vererek rapor düzenlettirdiği ve davadan bu rapor ile beraat ettiği iddiasının ardından Filyos’ta sular durulmuyor.

Ömer Ünal tarafından bilirkişiye verilen rüşvetin kendisinden istendiğini söyleyen iş adamı Galip Serkan Güpgüpoğlu, Çaycuma Adliyesi’ne giderek rüşvet verildiğine yönelik ifade verirken, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılığa Ömer Ünal aleyhinde ifade veren Güpgüpoğlu, Ömer Ünal’ın kendisini Otel inşaatını mühürlemek ve ceza yazmakla tehdit ettiğini de söylemesinin ardından Otel inşaatı mühürlenmiş ve 6 Milyon 430 Bin TL tutarında rekor bir ceza yazıldı.

BENİ VE İŞÇİLERİMİ TEHDİT ETTİ

Ak Partili Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında şikayette bulunan Şantiye Şefi Gökhan Özpoyraz’ın ifadesi ortaya çıkarken, Gökhan Özpoyraz ifadesinde; “09.09.2021 günü saat 17.45 civarında Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal bir araçla gelerek çalışmakta olduğum inşaatın ana giriş kapı önünde durdu. Kendisi aracın sağ ön koltuğunda oturuyordu. Aracın içinden bana seslenerek “İnşaatın etrafındaki güvenlik panellerini yıktıracağım, şantiye olarak kullandığınız konteynerlerı kaldırtacağım, yıkacağım hep buraları, size kullandırtmayacağım” şeklinde cümleler sarf etti.
Bende kendisine “Suç işlersiniz, davalık olursunuz, şantiye alanı olarak kullandığımız etrafını güvenlik panelleri ile çevirdiğimiz yerler belediyeye ait değil. Buralar Milli Emlak Müdürlüğünün, Milli Emlak Müdürlüğüne resmi olarak bedellerini ödüyoruz. Şantiye olarak kullandığımız konteynerlerın için de yapı kayıt belgemiz mevcut” dedim. Oda bana tehditkâr bir tavırla “Görürsünüz bakalım!” dedi ve gitti. Olay sırasında yanımda inşaatta görevli olan Hüseyin Ünsal vardı. Bunları duydu. Bu nedenle inşaatta çalışan işçiler ve kendi can güvenliğim nedeniyle, hem de sorumlusu olduğum inşaatın mal güvenliği yönünden gerekli tedbirlerin alınması için yaşanan olayları bildiriyorum. İşyeri dokunulmazlığını ihlali ve mala zarar verme olayı alakalı Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal adlı şahıstan şikayetçi ve davacıyım” dedi.

Şantiye çalışanı Hüseyin Ünsal’da Jandarma Karakol Komutanlığı’na Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın şantiye şefi Özpoyraz’a yönelik tehditkâr sözlerinin doğru olduğu ifadesini verdi.

Editör: TE Bilisim