Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, artan koronavirüs vaka sayılarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kararları ilk kez Elmas TV ekranlarından değerlendirdi.

Vaka sayılarının her geçen gün arttığını söyleyen Başkan Alan, ölüm oranlarının daha önce ki döneme göre azaldığına dikkat çekerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yeni alınan kararlar hakkında da bilgiler veren Başkan Alan: "Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi İçişleri Bakanlığımızdan gelen genelgeler doğrultusunda dün sayın Valimizin Başkanlığında toplandık ve yeni kararlar alındı. Vaka sayılarının arttığı günlere maalesef geri döndük. Daha önce Zonguldak olarak başarmıştık, inşallah vatandaşlarımızın da tedbirleri tekrar eskisi gibi başaracağız. Vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar evlerinde kalmaya devam etsinler. Zonguldak'ta vaka sayıları oldukça fazla artmakta. Ama şunu söyleyebiliriz, virüsün ilk zamanlarda ki agresifliği zatüreye çevirip ölüm oranları azaldı. Zonguldak'ta ölüm oranları vaka sayılarına bağlı bir ara yüzde 7 buçukları bulmuştu, şimdi daha aşağıda sayılar. Şu da unutulmamalıdır ekiplerimiz ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar" dedi.

Editör: TE Bilisim