Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, geçtiğimiz günlerde ki Zonguldak Belediye önündeki intihar girişiminde ki ve ardından tutuklanan Halkın Sesi Yazı işleri müdürü Mustafa Özdemir ile ilgili sorulara cevap verdi. 

Başkan Alan'ın açıklaması şu şekilde:

"Ben de sizler gibi basından takip ettim olayı. Bizim hiçbir şekilde dahilimiz olmayan bir olay, kamu davası haline geldi. Devam eden bir adli süreç var ve bu süreç devam ederken benim yorum yapmam çok doğru olmaz. Ama detaylı ben de sizler gibi basından takip ediyorum. Görgü tanıkları o gazeteci ile şahsın beraber olduğunu öncesinde benzinliğin orada beraber görüntüleri olduğunu, çarşıda beraber gezdiğini, sonra da buraya geldiğini o gazetecinin hemen burada görüntü almaya başladığı gibi çokça vatandaşımızdan bununla ilgili yorumlar aldık. Ama dediğim gibi benim bir müdahilim yok. Adli süreç devam ediyor adaletin kestiği parmak acımaz en kısa zamanda inşallah ne olduğunu bizler de öğreniriz, vatandaşlarımız da öğrenir.

Yaşanan olayın kamuoyunda 'komplo' olarak değerlendirilmesi ile ilgili konuşan Başkan alan şunları söyledi;

"ZONGULDAK BELEDİYESİ'NİN ÖNÜNDE OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL BAŞKA KURUM DA OLABİLİRDİ"

"Bizim bunlarla uğraşacak bir dakika boş vaktimiz yok. Adalet en geç tecelli eder, kimin öyle bir şikâyeti varsa adli makamlar orada. Bizim de boynumuz adalet karşısında kıldan incedir. Ama dediğim gibi bizim bu olaylarla belediye ve şahsımın uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur, olma şansı da yoktur. Umarım en kısa zamanda kamuoyu da bizde aydınlanırız. Biz de merakla bekliyoruz. Bunlar Zonguldak için hiç hoş olmayan şeyler, bu Zonguldak Belediyesi’nin önünde yapılması önemli değil. Yarın başka bir kurumun önünde de yapılır. Zonguldak olarak bu tip şeylerle anılmak, gündemde kalmak hoş değil. Hiçbir Zonguldaklı da bundan memnun değildir."

Editör: TE Bilisim