Gergin anların yaşandığı olağanüstü mecliste Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi için İmar Komisyonu çoğunluk sağlayamadığı gerekçesi ile karara bağlanamadı.
Yaşananların ardından açıklamada bulunan CHP’li Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Atınç Kayınova: “Buna uyumsuzluk dememek lazım, doğruda birleşememek demek lazım. Doğru neydi? Yaşadığımız salgın sürecinde Zonguldak, kirli ve düzensiz sanayileşmesinin halkın sağlığını tehdit eden düzeye ne şekilde geldiğini sonuçlarıyla, ve Zonguldak kavramıyla birlikte gördük. Biz de bu doğrultuda dedik ki şehrin merkezinde, şehrin en güzel yerlerinden bir tanesine, hemen yanında turizm amaçlı kültür vadisinin olduğu, hemen üstünde yaklaşık 700 konutlu bir toplu yerleşim alanının olduğu bir bölgeye maden makinesi sanayi üstünden bir yapılanmanın gereksiz ve yanlış olduğunu, şehir planlaması üzerinden insan sağlığını öncelemediğini, hayatı öncelemediğini, tamamen sermayeyi öncelediğini ve esasında da bu günlere aykırı bir duruş olduğunu ve CHP olarak da buradaki yatırımcıya yada sermayeye karşı olmadığımızı, tamamen halkın yanında olan bir duruş oluşturma çabası içerisinde, teknik bilgileriyle Sayın Hüsnü Meydan ve sayın Turgut Aydın'ın da çok derin katkılarıyla görüşlerimizi aktardık.”
‘KARŞIMIZDA BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNU ANLAMAYAN BİRİNİ GÖRDÜK’
Kayınova: “Karşımızda henüz Zonguldak'ın belediye başkanı olduğunu anlayamayan, bunun farkında olamayan, hala siyasi bir örgütün temsilcisi olma babında başkanlık koltuğunda oturan, benim çaylak dediğim ama bugün ki haliyle çaylak bile olamayan bir belediye başkanı gördük. Madem ki senin meclis üyen yok sevgili başkanım, madem ki senin sayın eksik, biz toplantı öncesinde, 'yatırama karşı değiliz, yatırımcıya karşı değiliz, bu projeye karşı değiliz, biz yerine karşıyız' dedik. Bunu toplantı sırasında da söyledik.”
‘KAŞ MI YAPIYORSUN, GÖZ MÜ ÇIKARIYORSUN?’
Sözü alan belediye başkanı konuşmalarında hem benim hem Turgut Aydın'ın hem de Hüsnü Meydan'ın konuşmalarını kesen, 'sen' diye hitap eden, aşağılayan, küçümseyen, benim il başkanıma kadar sataşan bir tavırla ve gerçek dışı söylemlerle, hamaset içeren duruşlarla, sanki CHP yatırımın karşısındadır, CHP Zonguldak'ta sanayileşmenin, gelişmenin, istihdamın karşında durmuş gibi yapay, uydurma, gerçek dışı bir algı yöneterek meclisten karşıdan karşıya geçeceğini düşündü. Hem bana ihtiyacın var, hem beni dövüyorsun. Kaş mı yapıyorsun, göz mü çıkarıyorsun? Sayın Selim Alan'ın Zonguldak'ın belediye başkanı olduğunu anlaması için bugün kendisi açısından tarihi bir gündür. Umarım bunu anlar. Valiliğin projesini siz meclise gündem dışı getiriyorsanız ve geçirmek istiyorsanız arka tarafındaki bütün erguvanları kendinizi güvenceye alacak şekilde hazırlarsınız. Yaşananlara baktığımızda kafamızda başka soru işaretleri oluşuyor. Acaba bu projeyi geçirmek istemiyorlardı da, Vali beye söyleyemediler de günah keçisi olarak bizleri ve CHP'yi mi kullanıyorlar diye bambaşka soru işaretleri oluşmuyor değil kafamızda. Tüm bunların yanıtını verecek olan Sayın Ömer Selim Alan'dır.”

Editör: TE Bilisim