Vali Yardımcıları Mehmet Ali Türk ve Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, okul müdürleri ve öğretmenler hazır bulunduğu Öğretmen Evindeki törende eğitimin önemine vurgu yapıldı.
İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşuyla başlayan törende, ‘Okul Uygulaması ve Okulum (Bir)inci Projesi’ uygulama süreci ile ilgili sunumları gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Müdür Vekili Akgül yaptığı konuşmada; "Beyaz bayrak milli Eğitim ve sağlık bakanlığı işbirliği ile düzenlenen bir proje. çocuklarımızı bedenen ve ruhen en iyi şekilde yetiştirmek için gerçekleştirildi. müracaat eden tüm okullar protokol kapsamında değerlendirildi.i sağlıklı beslenmeye teşvik için Bu proje yapılıyor. Bu doğrultuda 31 okul Beyaz bayrak almaya hak kazandı"dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr.Ertuğrul Güner yaptığı konuşmada şunları söyledi.
"Sağlığın temel kuralı temizlik ve dengeli beslenmedir okullarımıza temizlik ve dengeli beslenmeye önem veriyoruz Beyaz bayrak okullarımızda temizliğin bir göstergesidir ve Zonguldak olarak Türkiye ortalamasının üstündeyiz ifadesini kullandı.
Vali Yardımcısı Turgut Subaşı yaptığı konuşmada "yarıdan fazla Zonguldak'ta okulumuz Beyaz bayrak almaya hak kazandı her 3 projenin odak noktası temizlik ve sağlık çocuklarımıza teknik anlamda eğitim verirken iyi bir nesil yetiştirmek amacıyla katkı veren herkese teşekkür ediyorum.obezitenin toplumumuzun en büyük sorun olduğu ülkemizde sağlıklı beslenmenin önemini çocuklarımıza öğretmek zorundayız"dedi.
Vali Yardımcısı Mehmet Türk'de yaptığı konuşmada okullarda sağlık kontrollerini gerçekleştirdiğini ve sağlıklı beslenmeyi büyük önem verdiğini ifade etti.
ÕDÜL TÕRENİ:
-Beyaz Bayrak projesinde Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçesinde bulunan 31 okula Beyaz bayrak ve sertifika, Beslenme Dostu Okul projesinde Merkez Kilimli Kozlu ilçesinde toplam 17 okula beslenme dostu okul sertifikası pirinç levha, Okulum Birinci Projelerinde ise il genelinde 32 okul arasında 12 okula para ödülü ve kalite beratı, öğretmenlere ise teşekkür belgeleri takdim edildi.

Editör: TE Bilisim