ÖĞRETMENEVİNİN TAHSİSİ KALDIRILDI

Üyeler ilk olarak, Kdz. Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezindeki 2. Blokta bulunan 101 nolu bağımsız bölümün, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin ( f ) fıkrası uyarınca, İl Genel Meclisinin 09.03.2012 tarih ve 36 sayılı kararı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne (Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunun kullanımı için) yapılan tahsisin kaldırılarak; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri gereğince kiraya verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret ile Eğitim ve Kültür komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları rapor doğrultusunda söz konusu bağımsız bölümün kiralanmasını karar verildi. 

ÖZCAN'A SATILACAK

Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait, Kdz. Ereğli İlçesi Müftü Mahallesi tapunun: 7 pafta, 405 ada, 939 parselinde kayıtlı arsa üzerinde bulunan, Kdz. Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezindeki, 53 nolu ofisin Niyazi Özcan tarafından satın alınması talep edildiğinden söyeldi. Bahse  konu ofisin satışı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırladığı raporlar doğrultusunda satışına karar verildi. 

GURBETÇİLERE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI FATURALARI ŞİŞİRİYOR

Zonguldak İl Genel meclis Üyesi Burhanettin çakır," Yurt dışından gelen sigortalarımı sağlık kurumlarından ücretsiz tedavi yurt dışından gelenlere sadece TA 11 belgesi veriyor. yurt dışından gelenlere sadece TA 12 belgesi veriyor o da sadece acil sağlık hizmetinin kapsıyor aslında Ta 12 belgesi verilirse hepsini kapsayacak. Özel sağlık kuruluşları faturaları şişiriyor. Bu konuya dikkat çekmeksini istediğini söyledi. 

TELEVİZYONLARI KAPATMADA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

Ülkemiz gelişmiş ülkeleri hedef alan bir ülke olarak biz gazetecilerin televizyonları kapatmadı dünya birinciliğini oynuyoruz. Bu gerçekten kaygı verici ve bundan vatandaş olarak kaygı duyuyoruz. Sudan devlet başkanı muhalefet partisinin genel başkanına Kayyum atıyor Bir buraya mı gidiyoruz buna dikkat çekmek istiyorum diyerek” ifadesine yer verdi. 

DEVLET HASTANESİNE GİTSİNLER ÖZEL HASTANELER GİTMELERİNE GEREK YOK

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaverli Burhanettin Çakır'a cevap verdi. Gurbetçiler özel sağlık kuruluşlarına gitmesinler devlet hastanesine gitsinler orada ücretsiz tedavi var.devlet Hastanesi'nde ücretsiz test yapılıyor üniversite hastanesinde ise sadece 100 lira gibi ciddi bir paraya testi yapılıyor” dedi. 

SUDAN İLE TÜRKİYE ASLA KIYASLANAMAZ

Necdet karaveli basın özgürlüğü konusundaki konuyu cevap verdi. Sultan'la Türkiye kıyaslamanın çok yanmış olduğunu belirterek Burhanettin Çakır'a tepkisine neden oldu. 

BERAT ALBAYRAK VE EŞİNE YAPILAN HAKARETİ KINIYORUZ 

Zonguldak İl Genel meclis Üyesi İsa bükrü''de Berat albayrak'ın eşine yapılan hakaret burada konuşulmuyor başka şeyler konuşuluyor” dedi.  

BASINA KARŞI BASKI YOK 

Zonguldak İl Genel Meclisi Rıfkı Güiltekin de hiç bir gazetecinin Türkiye'de gazetecilik faaliyetleri sebebiyle kullanmadığını yaptıkları başka eğlendiler sebebiyle tutuklandığını belirterek Türkiye'de Basına karşı baskı olmadığını ifadesi yer verdi. 

CNN KANALINA ÇIKMALARI YASAK

Zonguldak il genel meclis Abdullah karargüzel'de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumat AK Parti milletvekillerine CNN kanalına çıkmalarını yasaklandığını hatırlatarak, civata ki varsın basın özgürlüğü konusunda sicilinin iyi olmadığını ifade etti. 

ZONGULDAK MESELERİNİ KONUŞALIM 

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Kara Bir de son olarak yaptığı konuşmada emile genel meclis üyelerine gündem dışı söz almadı sadece yerel konulardan bahsetmelerinı istedi. Zonguldak meselelerle ilgili günden dışı konuşma yapalım dedi. 

BİR TERSLİK VAR 

Ak Parti grup başkan vekili İsmail Terzi de cumrat AK Parti milletvekillerinin Ankara'da genel sorunlarla ilgili çalışacaklarını sık sık zonguldak'taki yerel sorunlarla ilgili çalıştıklarını cumrat AK Parti il genel meclis üyelerini ise tam tersi Ankara'nın sorunlarla ilgilendiğini belirterek bu işte bir terslik var dedi.

Editör: TE Bilisim