Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesi Gaziosmanpaşa ilk okulunda Memleketim Yemeklerim projesi kapsamında öğrenciler anneleri ile birlikte Zonguldak yöresine ait yemekler hazırladılar.
Öğrenciler anneleriyle birlikte Zonguldak’ın  önden gelen yemeklerinden Bulgur Köftesi, Kabak Tatlısı, Kuru Yufka Böreği, Bal kabaklı Börek, Turşu Kavurma, Mancar (KaraLahana) Yemeği, Pırasalı Bakla, Baklalı Mısır, Malay, Lokum, Zılbıt Kavurma, Mancar (Kara Lahana) Dolması, Mısır Ekmeği Serme'yi okulda sergilediler.
Sergi bitiminde ise öğrenciler yer sofrası kurularak yemekler ikram edildi. Öğrencilerin bazıları ilk defa yediklerini, bazılarının anneleri tarafından yapıldığını söyledikleri yemekleri severek yediklerini ifade ettiler.
Çatalağzı Gaziosmanpaşa İlkokulu Müdürü İsmail Üzülmez yaptığı açıklamada, "Çatalağzı  Gaziosmanpaşa İlkokulu  2/B sınıfı öğretmeni Arzu Kurt Zonguldak yöresine ait yemeklerle ilgili bir tanıtım yapmak istediğini belirtti. Okul İdaresi ile beraber ortak bir proje hazırladık. 2/B öğrenci velileri ile konu ile ilgili toplantı yapıldı. Velilerimiz  şimdiki çocukların çoğunun sadece adını duydukları yemekleri çocuklarıyla beraber yapabileceklerini ifade ederek, kendi aralarında işbölümü yaparak her biri değişik yemek yapmaya karar verdiler. Çocuklarımız annelerinin yardımı ile yemekleri kendileri hazırladılar. Belirtilen günde Okulumuz salonunda Zonguldak yöresine ait yemeklerle ilgili sergi açıldı. Öğretmenimiz tarafından öğrencilerimize sınıf sınıf gezdirilerek sergideki yemeklerin tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimiz yemekleri yaparken çektikleri videolar da okul salonundaki ekrandan diğer öğrencilerimize de izlettirildi."dedi.
Kültürel değerleri yakından tanıtmak amacıyla yapılan güzel bir proje olduğuna değinen Okul Müdürü İsmail Üzülmez, kültürel mirasın yeni nesillere aktarılmasını önemsediklerini kaydetti. 
Üzülmez, "Öğrencilerimiz kültürlerini yaşadılar ve bunu devam ettirmek için mücadele edecekler. Var olan kültürlerini öğrenmek onlara çok şey katar” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim