Zonguldak'ta Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi olup da Mithatpaşa İlköğretim binasında eğitim-öğretim görmekte olan öğrencilerin velileri, yapımı tamamlanan Gazi İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretime devam etmek için eylem yaptı.
Yaklaşık 4 yıl önce Atatürk Kültür Merkezinde bulunan Gazi İlköğretim Okulu dayanıklı olmadığı için yıkılmış ve yeni binanın yapımına başlanmıştı. İnşaatın tamamlanmasının ardından Mithatpaşa Okulu’nda okumak zorunda kalan öğrencilerin velileri, yeni okula sadece ilkokul ortaokul ve lise aynı okulda devam edeceğinin söylemesinden dolayı tepki gösterdi. Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer ve çok sayıda öğrenci velisi öğrencilerle birlikte ilk olarak Gazi İlköğretim Okulu önünde toplandı ardından Madenci önünde basın açıklaması yaptı.
Grup adına açıklama yapan Filiz Güngör; “Bu bölgede Mithatpaşa, 467 Evler, Rüzgârlı Meşe ilkokulu olarak üç ilkokul vardır. Bu bölgenin ortaokula ihtiyacı var. Yayla ortaokulu kapasitesinin üzerinde ikili öğretim yapıyor. Çünkü bu bölgede ortaokul yoktur. Gazi Mustafa Kemal ve Fikri Anıl ortaokulları 40-50 kişilik sınıf mevcutları ile öğretim yapmaya çalışıyorlar. Yeni yapılan Gazi Ortaokulu’nun 750 kişilik olduğu söylenerek sayınız az diyorlar. Mithatpaşa İlkokulu’na geçici olarak taşınmadan önce 409 öğrencimiz vardı. Bize Mithatpaşa’da yer olmadığı için sınıflarımızı kapattırdılar. Ancak 200 öğrenci ile geçici olarak Mithatpaşa ilkokuluna sığarsınız dediler. Oysa şimdi Milli Eğitim Müdür Vekili 246 öğrencisi olan Mithatpaşa İlkokulu ve 140 öğrencisi olan 467 Evler İlkokulu’nu birleştirecek, Gazi Ortaokulu için yapılan yeni okulu bu okullara veriyor. 210 öğrencimiz var gelecek eğitim öğretim yılında Mithatpaşa, Rüzgârlı Meşe ve 467 Evler ve çevre ilkokullarından en az 150 öğrenci gelecek, aranda kimlerle birlikte okulumuzun öğrenci sayısı 2020 Eylül’ün 400’e çıkacak. Gelecek yıl bu sayı 600’e çıkarak her yıl artacaktır. Yeni okul, Yayladaki ikili öğretimi Gazi Mustafa Kemal ve Fikri Anıl Ortaokullarındaki yığılmaları ortadan kaldıracaktır. Mithatpaşa ilkokulunun eski binası Gazi ilkokuluna verilmek isteniyor. Okula bir bakılsın. İlkokul için mi yoksa ortaokul için mi müsaittir. Çocuklarımız küçük sıralar ve sınıflarda eğitim yaptı. Yeni okulun hayalini kurarak bu sıkıntılara katlandılar. Yeni yapılan okulun elektrik, su, doğalgaz abonelikleri Gazi Ortaokulu müdürünün üzerine yapıldı, hatta okulun anahtarı dahi teslim edildi. Bir ay önce göreve gelen Milli Eğitim Müdür Vekili, Gazi Ortaokulu’nu yeni binasını esmer vatandaşların okula zarar vereceğini talan edeceği gibi sudan sebeplerle başka okullara vermek istiyor. Oysa bu bina Gazi Ortaokulu adına ruhsatlandırılmış ve yapılmıştı. Milli Eğitim Müdür Vekili beye yanlış bilgiler vermektedir.  Milli Eğitim Müdür vekilinin almış olduğu bu yanlış karardan bir an önce dönmesi gerekmektedir” dedi. 
Basın açıklamasının ardından öğrenciler ve velileri, Gazipaşa Caddesi’nden Valilik önüne kadar yürüyüş yaptı.

Editör: TE Bilisim