Bu kapsamda bugün Zonguldak Atıksu Arıtma Tesisinde, kurallara uygun bir şekilde mangal yakılırken, öğrencilerde tesis de farkındalık etkinliği çerçevesinde incelemelerde bulundu.
Gerçekleştirilen programa Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Ogan Göktür, tesis personeli, Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız ve öğrenciler katıldı.
AYYILDIZ: 'PAZAR GÜNÜ KOZLU SAHİLİNDE BİR YÜRÜYÜŞÜMÜZ OLACAK'
Pazar günü Kozlu sahilinde yapılacak olan yürüyüşe tüm Zonguldak halkını davet eden Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız: "5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Cumhurbaşkanımızın genelgesiyle 1-7 Haziran haftası Dünya Çevre Günü tüm Türkiye'de kutlanıyor. Bununla ilgili her gün değişik etkinlikler var. Bugünde Arıtma Tesisini öğrencelerimizle birlikte ziyaret ettik. Önümüzde ki günlerde de farklı etkinlikler olacak. Ama pazar günü Kozlu sahilinde bir yürüyüşümüz olacak. Sayın Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."
ALAN: 'ÇEVRE HAFTASINI HEP BERABER KUTLUYORUZ'
Çevre bilincinin arttırılması gerektiğini söyleyen Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada: "Çevre haftasını hep beraber kutluyoruz. Çevri İl Müdürümüz başta olmak üzere bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten dolu dolu bir çevre haftası programı yapmışlar. Bugünde lise öğrencilerimiz Atıksu Arıtma Tesisimizi geziyorlar. Çevrenin önemini anlatsak uzun zaman alır, ne kadar önemli olduğunu bizlerde biliyoruz. Gençlerimizin de 'ağaç erken yaşta eğilir' mantığıyla bu konuda bilinçli hale gelmesi için hem Bakanlığımız, hem İl Müdürlüğümüz ve hem de bizler yerel yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz. Burada bir farkındalık yapıyoruz. Pazar günü de güzel bir yürüyüş programı olacak. Bizlerde buradan bütün vatandaşlarımızı yürüyüşe davet ediyoruz."


(Haber: Gamze Taşdemir)

Editör: TE Bilisim