"Öğrenci Zonguldak'a gelir getiren bacasız... paylaşan: elmastelevizyonu

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı 2'inci Birleşimi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. 6 maddelik gündemden oluşan mecliste mahallelerde yaşanan yol sorunları ele alındı.

Gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Salih Alemdar, İncivez mahallesinin üniversitenin yer aldığı cadde olduğuna dikkat çekti. Bölgenin bacasız sanayi olduğunun altını çizen Alemdar, "Biz elektrik trafolarımızı hep yol kenarlarındaki arazilere, arsaların kenarına, hazine arazilerinin kenarına yapıyoruz. Zonguldak'ta yeşil alan ve park ihtiyacı olan bölgeler var. İmar müdürlüğü böyle bir konuyu buraya taşıdı önceki toplantıda. MHP olarak 5393 sayılı kanunun 26'ıncı maddesine istinaden  4 tane soru önergesi verdi. Bunlardan biriside üniversite çevresi ve İncivez mahallesi konusuydu. 2014 yılında belediyeye başkanlığına site ve çevresinde asfalt yaptığı zaman eski cezaevinde asfalt bitti. Şifahen başkanımıza bu konuyu taşıdığımızda 2015 yılında oradan sonraki kısım asfaltlanacak 2015 yılında yapılmadı. Geçen sene 2016 yılında ben yazılı dilekçe verdim. Dilekçemde 06/02/2016 da aynı konuları talep ettim. Asfalt ne zaman yapılacak? Otopark sorunu vardı, yaya geçidi sorunu vardı. Kapalı ve açık otopark sorunları devam ediyor. Başkanım sağ olsun yaya geçidini yaptılar, yolu da ikiye böldüler. Trafik rahatladı" ifadelerini kullandı.

İncivez Mahallesi'ndeki nüfus artışına dikkat çeken Alemdar, "Bakın arkadaşlar üniversite ve İncivez yapılaşması çok yüksek olan bir yer. Orada geçen sene nüfus 545 kişi arttı. 4 kişilik bir aileye bölersek 140 tane ev yapıyor. Üniversitenin kampüsünde 16 bin tane öğrencisi var. Buradan gidip geliyor dolmuşla gidiyor halk otobüsüyle gidiyor kendi özel aracıyla gidiyor. Ben üniversiteye sordum, dedim ki bu 16 bin öğrencinin kaç kişisi dışarıdan geliyor ortalama bana 10 bin dediler Zonguldak'ın içinden gelen öğrenci ise bana 6 bin dediler. 10 bin kişi bir ayda bin lira harcasa 10 milyon lira para bırakıyor. Bunu 8 aya vurursak 80 milyon lira yapıyor. Bu sadece kampüsteki öğrenci sayısı. Zonguldak genelinde 25 binin üzerinde üniversite öğrencisi var. Her öğrenci bin lira harcasa ya da yerli öğrencileri çıkarırsak 15 bırakırsak dışarıdan gelen öğrenci aşağı yukarı 140 Milyon lira Zonguldak'a katkı sağlan bir fabrika yani bacasız bir fabrika" şeklinde konuştu.

 

Üniversite bölgesinin Zonguldak için bir ekonomik kaynak olduğuna dikkat çeken Alemdar, "Biz bu bölgeye bir asfaltı niye layık görmüyoruz? Güzel dolmuşlarla gidip gelseler, kapalı ve açık oto parkları olsa yanlış mı olur? Üniversite çalışanları var, memurlar var, öğretim görevlileri var. Bunlara hizmeti fazla mı görüyorsunuz? 2014 yılında yapmanız gereken asfaltı halen daha yapmadınız. Ben kendi gördüklerimi söylüyorum. KEDAŞ ve arkasında alanlarda lütfen öğrencilere merdiven altlarında yiyecek içecek bölümlerine ihtiyaç duydurmayın. Burada belediye hizmeti olarak taşıyın diyorum. Zonguldak'ın bütün mahallelerinin hizmete ihtiyacı var. Ama üniversite çevresi özel bir yapı. Diğer şehirlerde belediyeler ve sivil toplum kuruluşları öğrencilere hizmet etmek için yarışıyor.

İncivez Mahallesi'nde çalışmaların Enerji SA ekiplerinin aydınlatma çalışmalarını tamamlamasının ardından başlayacağını belirten Başkan Akdemir, "Biz orada eski cezaevinin oradan son durağa kadar enerji hatlarının yeniden ilgili görüşmelerimiz oldu. Enerji hatları yer altına alınacak. Bu anlamda görüşmelerimiz oldu. Orada çok büyük bir yoğunluk olduğu için buna ihtiyaç vardı bu ihtiyacı gidermek adına Zonguldak'ımızın ve üniversitemizin bulunduğu mekanların karanlık kalmaması adına biz enerji adına izin verdik. Bu görüşmelerimiz en az 1 yıldır 1 buçuk yıldır sürüyor bir Zonguldaklı olarak da Zonguldak çocuğu olarak da her türlü hesabı yapmak zorundayız. Oraya asfalt yapacaktık ama dedik ki enerji hatları nasılsa sökülecek  bir daha masraf etmenin bir esprisi yoktur dedik.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel, Çaydamar Mahallesi'ndeki yolun bozulmasına dikkat çekti. Yolda araçla ilerlemenin zulüm haline geldiğini belirten Karagüzel, sorunun ne zaman çözüleceğini Başkan Akdemir'e sordu. Pazar günü Çaydamar'da çalışmaların başlayacağına dikkat çeken Başkan Muharrem Akdemir, "Çaydamar Mahallesi'ndeki yolun düzenleme çalışması Pazar günü itibariyle başlayacak. Sorunun farkındayız. Onu da çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim