Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar; “Öğrenci azalmasını rektöre bağlamak yanlış”Rektörümüzün kim olduğu öğrenci kayıt yaptıranlar kim olduğunu bilmiyor. Rektör hocamızla ilgili konuşmak doğru değil. Üniversite ile ilgili azalma olabilir.” İfadesine yer verdi. 

Ak apart Milletvekili Hamdi Uçar, Üniversitedeki öğrenci azalmasını rektöre bağlamanın yanlış olduğunu ifade ederek; “Rektörümüzün kim olduğu öğrenci kayıt yaptıranlar kim olduğunu bilmiyor. Rektör hocamızla ilgili konuşmak doğru değil. Üniversite ile ilgili azalma olabilir. Sadece Zonguldak genelinde değil Türkiye genelinde araştırırsanız böyle bir azalma olduğu görülüyor. Pandemi sonrasında Türkiye genelimde bir azalma var. Üniversitemiz yüz yüze eğitimle birlikte daha aktif bir şekilde çalışacaktır. Elbette eksiklikler vardır. Eksikler tamamlayalım.  Ama Türkiye’nin her yerinde bir takım sorunlar vardır.  Teveccühleri farklıdır özel okullarıdır.  Üniversitemizi büyütmek için ne yapabiliriz bunu konuşalım.” şeklinde konuştu. 

“kiralanan evler bütün şehirlerde yüksek”

Öğrencilere kiralanan evlerin büyün şehirlerde yüksek olduğunu söyleyen Uçar, “Zonguldak’ta değişim var. Yatırım var. Güzel bir kent olması için çalışmalar var. Gözde bir şehir olabilmesi için çalışmalar sürüyor. Bir yere bağlanabilmek isteniyorsak doğru değil. Kiralar Zonguldak’ta değil Türkiye genelinde yaşanan bir sıkıntı bu. Özel yurtların kapanmasıyla evlerin kiralanması sistem bu şekilde çalkalandı.” dedi. 

Editör: TE Bilisim