Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli, Yol ve su çalışmalarını değerlendirdi.

Karaveli, "Yaz ayındayız bizim programlarımızın özellikle yol anlamında yoğun olduğu zaman. Biz de bölgenin tamamında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah Eylül ayının 15'ine kadar hedeflemiş olduğumuz programların tamamını bitirmek istiyoruz. Bu anlamda bariz sıkıntılarımız var. Ama üstesinden gelmeye çalışıyoruz.

İl Özel idaresindeki arkadaşlarımızla beraber gayret içerisindeyiz. Şu anda birinci kat asfaltla da ilin tamamında %50 seviyesine gelmiş durumdayız. Asfalt temel hazırlığı olduğu ilçelerde de yüzde doksanlardayız. Temel hazırlığı bitirmek üzereyiz. İkinci katlarla ilgili bir sıkıntımız var. Bu sıkıntıyı da önümüzdeki hafta çözüp elimizdeki ikinci kat asfaltların tamamını uygulamak istiyoruz. İnşallah Kurban Bayramı'na kadar asfaltlar da %75, 80 seviyesini yakalamış olmak istiyoruz. Bu konuda gayretlerimiz devam ediyor. Rot mix ve sıcak karışım çalışmaları, yama çalışmaları, tüm hızıyla bölgede devam ediyor. Sadece 'bsk'  asvalt yapımı ile ilgili bir sıkıntımız var. Bu da ödenek sıkıntısı. Eğer ödeneğimiz Eylül ayı içerisinde gelmez ise bsk' asfaltları ertelemek zorunda kalacağız. Köydes ödeneğinin %50 lik bölümü ile ilgili bir sıkıntı var. Oda inşallah Eylül Ayı'nın ilk haftası gibi hesaplarımıza yansıyacak.

Biz programlamış olduğumuz asfaltları tamamını inşallah bitireceğiz. Kilimli ilçesinde köprü istikametinden, Şirin köye giden istikamette bir sıkıntı vardı. O bölgede emisyonlu asfalt denemesi yapmıştık. Ancak emilasyon asfalt çalışması olmadı. Oradaki sıcak asfalt çalışmamız şu anda Şirin köyü geçti ve hedeflediğimiz noktaya kadar gideceğiz. Oradaki asfalt çalışmasını tamamlayıp insanların hizmetine sunacağız . Biz standardı yüksek kalitesi yüksek olan yollar yapmak istiyoruz. Bu anlamda da gayret içerisindeyiz. İnşallah bu yılki asfaltı programlarımız %90'ın üzerinde hedefe ulaşacak sadece Ereğli bölgesinde, Müteahhitten kaynaklanan sıkıntı oldu. Bu sıkıntıları da çözüm noktasına ulaştırmak için gayret içerisindeyiz. Su anlamında da biz ihalelerimizi yaptık. Bölgedeki su çalışmalarımız devam ediyor. Yaz aylarında su sıkıntısı çeken belli noktalar var. Bu noktaları da elimizden geldiğince tanker ile takviye yapmaya çalışıyoruz. Bazen aksasa da iyi bir çalışma temposu yakaladık ve inşallah böyle hızımız devam eder. Yıl sonunda da hedeflemiş olduğumuz programları tamamının neticelendirmiş oluruz" dedi.

Editör: TE Bilisim