İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısının 4. birleşimi meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturumuna ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

İl Özel idaresi 2017 yılı gider bütçesinde aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'nün Karadeniz Ereğli ilçe Sosyal hizmetler müdürlüğüne akaryakıt alımı harcama kaleminden 10 bin TL ödeneği tenzil edilerek, Karadeniz Ereğli ilçe Sosyal hizmetler müdürlüğüne akaryakıt alımı harcama kalemine aktarılması hususu görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan  Ereğli ilçesi Şamlar Köyü merkezinde mülkiyeti hazineye ait olan ve spor yapmaya elverişli olmayan mevcut top sahası ile ilgili gençlik ve spor, köylere yönelik hizmetler ile çevre ve sağlık komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 6, 11, 9 sayılı raporları görüşülerek karara bağlandı.

Öte yandan, Devrek ilçesi yazıcı köyünde bulunan Yazıcık İlköğretim Okulu ve ortaokulu için Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı tarafından ülke genelinde yapılan deprem taraması kapsamında yıkım kararı çıkmıştır. Buradaki öğrencilerin eğitimlerini devam ettirebilmeleri için prefabrik okul binası yapılması bu sorunun çözüleceği önerisi gündeme getirilerek karara bağlandı.

Yarın yapılacak olan toplantının saatinin belirlenmesi ile meclis sona erdi.

Editör: TE Bilisim