Eğitim Sen'in en başından beri tüm cemaat ve tarikatların eğitim sistemine karışmaması için mücadele eden tek sendika olduğunu belirten Genel Sekreter İsmet Akyol, görevden alınmalarının altında yatan nedenin de bu olduğunu ifade etti.

İŞTE AKYOL'UN AÇIKLAMASI

Çocukların cemaat ve tarikatların kucağına itilmesi anlamına gelen dini vakıf ve derneklerle peş peşe imzalanan protokoller düşünüldüğünde biz Eğitim Sen'lilerin neden ihraç edildiği daha iyi anlaşılmaktadır. Çünkü  Eğitim Sen,  FETÖ başta olmak üzere tüm cemaat ve tarikatların eğitim alanında faaliyet yürütmesine karşı mücadele eden tek sendika olmuştur. Eğitim Sen yönetici ve üyeleri bu alanda yapılmak istenenlere engel olarak görüldükleri için ihraç edildiler.

Milli Eğitim Bakanlığının, son dönemde art arda yaptığı yönetmelik değişiklikleri, çeşitli cemaat ve tarikatların uzantısı olan vakıf ve derneklerle imzalanan protokollerle yetkilerini dini vakıf ve cemaatlere devretmesi, eğitimde yaşanan dinselleştirme uygulamalarının daha da artması anlamına gelmektedir!

Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz! Okullar başta olmak üzere, eğitim kurumlarında başlatılan 'devlet eliyle dinselleştirme' uygulamalarından derhal vazgeçilmelidir"

Editör: TE Bilisim