Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından inşa edilen 2+1 nitelikli 185 adet konutun hak sahipleri, gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin büyük çabalarıyla ihaleye çıkartılan ve yapımı büyük oranda tamamlanan Devrek TOKİ projesine  başvuru yapanlar arasında "hak sahipliği ve konut belirleme" kura çekimleri noter huzurunda gerçekleştirildi.

Devrek Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen kura çekiminde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Konut sahibi olacak vatandaşlarımızın, şimdiden sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamalarını Allah'tan niyaz ediyorum. Mevlana'nın bir sözü ile başlamak istiyorum. ‘Sen yürümeye başlayınca yol kendiliğinden görünür. Ama yalnız yürümeyin' diyor. Evet, beraber, birlikte yürüdük. Sizler talep ettiniz, bizler aracı olduk.  Gerekli hazırlıkları yaptık. TOKİ yetkilileri de, ‘Evet' deyince, işler yoluna girdi. Bu konuda başta TOKİ Başkanımız Sayın Ergün Turan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devrek, toplu şekilde hazine arazisi olmayan bir bölge… TOKİ de hazine arazisi istiyor. Araştırdık, neticesinde Dedeoğlu tarafında bir arazi bulduk. 18 uygulaması ile oluşan araziyi TOKİ'ye teslim ettik. Onlarda en kısa zamanda çalışmalarını yaptılar. İhaleyi gerçekleştirdiler. Ve konutlarımız şuanda bitme aşamasında. Bu işlemin oluşmasında Dedeoğlu'ndaki yer sahiplerine de teşekkür ediyorum. Bizlere fazla zorluk çıkarmadılar. Yeni terminal karşısından, yüksekokulun oraya kadar yerleşim bölgesi olacak. O bölgede DSİ çalışmalara başladı. Bir de DSİ yetkilileri Saraçoğlu Petrol'ün oradan köprü sözü verdiler. Bu yatırımlar gerçekleşince, o bölge Devrek'in en güzel yerleşim bölgesi olacak. Kuranın hayırlı uğurlu olması dileğiyle, hepinizi tekrar saygı ve sevgi ile selamlıyorum" dedi.

Devrek Kaymakamı Yakup Güney de, yaptığı kısa konuşmada, hak sahiplerini kutlayarak TOKİ Projesinin hayat geçmesinde başta Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve eşi Gönül Semerci'nin de kura çektiği "hak sahipliği ve konut belirleme" kura çekiminde hak sahibi olan vatandaşlar mutluluklarını aileleri ve yakınlarıyla paylaşırken, mutlulukları görülmeye değerdi.

 

Editör: TE Bilisim