CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un yaptığı açıklama şöyle;

KPSS nin mimarı, merhum Bülent Ecevit’ti.Devleti yönetenlerin yani iktidarların partizanca istihdam yapmasının, kadrolaşmanın ve torpilin önüne geçmek istemişti. Nüfuzlu siyasetçileri bir nebze olsun etkisizleştirmek ,vatandaşlarımıza fırsat eşitliği sağlamak ,devlet kadrolarının belirlenmiş gruplar tarafından ele geçirilmesini ,ayrımcılığı engellemek istemişti.

Mevcut iktidar KPSS olmaksızın atamalar yapmakla yetinmeyip ,bunun yanında mülakat garabetini de getirdi. Sınavlarda başarılı olamayan yandaşlarını istihdam edebilmenin yolunu bu formülle açtı.

TTK personeli ‘Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği ‘gereği ,boş olan Başmühendis ,Şef,Teknik Şef 25.12.2021 tarihinde ZBEÜ ‘de yazılı sınav yapılmıştır. Bu sınavda çok yüksek puanla başarı sağlayan adayların ,sınav yönetmeliği gereği TTK tarafından oluşturulacak sınav komisyonu önünde girecek oldukları mülakatta göreve başlayabilecekleri meçhuldür.

Yapılan mülakatlarda başarılı olmanın kriteri belli değildir, sadece ‘Bizden olsun çamurdan olsun ‘ mantığı ile doldurdukları kadrolarla neredeyse tüm kamu kurum ve kuruluşları çökme noktasına gelmiştir.

Sözlü mülakatlar kayıt altına alınmadığı için, adaylar birçok haksızlığa maruz kalmaktadır. Bu haksızlığın önüne geçmek için mülakatlar mutlaka  kayıt altına alınmalı. Aksi halinde sözlü sınavlar ve sınavı yapan komisyonlar şaibe altında kalmaya devam edeceklerdir.

Bunlar değil mi ki işçi alımında kura çekimine bile hile karıştıranlar?! Noteri bile böyle bir haksızlığa alet edenler...

Anayasa mahkemesi kararlarını bile tanımayan alt mahkemeler var bu ülkede! Adalete dair güveni paramparça parçalayan bir zihniyetin sınavı da mülakatı da şüpheli oluyor maalesef.

Son olarak tamda mülakat sınavlarının  başladığı gün, TTK Genel Müdürü sayın Kazım Eroğlu’nu ;Belediye Başkanı sayın Ömer Selim Alan ,Milletvekili Hamdi Uçar ,Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un ziyaretinin anlamı nedir?

Kamuoyu adına soruyoruz mülakatla başarılı olacak arkadaşlar mı belirlendi?

Yoksa nezaket ziyaretimi !!!??

Kaynak: (tempogazatesi)

Editör: TE Bilisim