Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, Zonguldak Vergi Dairesi olarak 25 Aralık Pazartesi günü ortak vezne sistemine geçileceğini belirterek şunları söyledi;

"Ortak vezne çalışması ile ilgili son aşamaya gelinmiş olup, donanım işlemleri de tamamlanmıştır. Şu anda test aşamasında olan sistem 25 Aralık Pazartesi günü itibariyle uygulamaya geçecektir. Sistemin bize sağlamış olduğu fayda, mükelleflerin artık katlar arasında işlem yapmak yerine ulaşımı daha kolay olan zemin katta tüm vergi dairelerimize hizmet verebilecek şekilde tahsilatlarını halledebilecek olmalarıdır. En büyük kolaylık, mükellefler artık tek noktadan ödemelerini yapabileceklerdir.

"ELEKTRONİK YAZIŞMA SİSTEMİ BAŞLAMIŞTIR"

Diğer yandan, mükelleflere sunduğumuz 5 Aralık tarihi itibariyle faaliyete geçirdiğimiz kamu elektronik yazışma sistemi uygulaması başlamıştır. Bu uygulama da evrak kayıt bölümünde gerçekleşecektir. Mükelleflerimiz katlar arasında dolaşmaya gerek kalmadan tek noktadan evraklarını sisteme kayıt yaptırabilecekler. Mükelleflerimiz aynı zamanda elektronik ortamdan tebligatlarını kendilerine ulaştırabileceklerdir. Bu da mükelleflerimiz açısından getirmiş olduğumuz en büyük kolaylıklardan biri."

Editör: TE Bilisim