Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan,Ahmet Çolakoğlu’nu korumak için açıklama yapan muhtarlara ise çok sert çıkış yaptı.Muhtarlık makamının halka hizmet makamı olduğunu belirten Turhan “Muhtarlar seçilmişlere hizmet etmek için değil,kendini seçen halka hizmet için seçilmiş kişilerdir”dedi.

ÖNCE SEÇMENİNİZDEN İCAZET ALIN!

Muhtarlar siyasi bir pozisyon alamazlar ve almamalıdırlar.Kendilerine ve kendilerini seçen seçmenlerine güveniyorlarsa önce kendilerini seçen halktan icazet alsınlar.Bakalım seçmenleriniz sizlerin takım tutar gibi siyasete karışmanıza müsaade ediyor mu dedi?”. Turhan ayrıca Çaycuma’da muhtarlar arasında yaşanan bu ayrılık ve fitne tohumlarının son yapılan Muhtarlar Derneği kongresinde atıldığını ve o dönem başkanlığı yürütmekte olan Rahmetli Ekrem Çelen’in açıklamalarına atıfta bulunarak şu sözleri ifade etti.
Çaycuma Muhtarlar Derneği önceki dönem kongresinde bu günkü ÇOLAKOĞLU SEVENLER KULÜBÜ tayfası yine sahneye çıkmış olup Rahmetli Ekrem Çelen yalnızca 1 oy ile kongreyi kaybetmiş ve akabinde şu açıklamayı yapmıştı.

AK PARTİ SEÇİME MÜDAHİL OLDU.MUHTARLARIMIZA KÖYLERE HİZMET GETİRMEMEKLE TEHDİT ETTİLER!

"Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz Çaycuma Muhtarlar Derneğimizin olağan kongresini 1 oy farkla kaybettik. Ancak kongre öncesinde duyduğumuz ve gördüğümüz olaylar bizleri derinden üzdü.Kongre öncesi AK Parti idarecileri tarafından seçime müdahil olunmuş, bazı il genel meclis üyeleri tarafından muhtarlara baskı yapılarak yönlendirilmeye çalışılmıştır. 

Özellikle eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş ve Ak Parti Çaycuma İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Ali Başören açık açık aleyhimize çalıştı. Muhtarlarımıza köylere hizmet götürmemekle tehdit ettiler. Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu'na bu durumdan rahatsız olduğumu iletmeme rağmen konuya müdahil olmadı ya da olmak istemedi. 

Biz iki aday tüm muhtarlarımız ile birlik içinde, medenice bir kongreye girmeye çalıştık. Ancak dışarıdan müdahaleler buna izin vermedi.Dernek üyelerimiz arasına nifak sokulmaya çalışıldı” demişti!

Rahmetli Ekrem muhtar bu sözler ile veda etmişti başkanlığa.En can alıcı cümle ise duyduğumuz ve gördüğümüz olaylar bizleri derinden üzdü kelimesi idi.Evet rahmetli bir süre sonra kanserden hayata veda etti.Peki değdi mi şimdi tüm bu entrikalara.Kim bilir ne kadar hakkı vardı rahmetlinin sizlerin üzerinde.

ÇOLAKOĞLU İSTEMEMİŞ MİŞ…
Perde arkasından Ak Parti milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun organize ettiği iddia edilen muhtarların Ak Parti grup toplantısına getirilme çalışmaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.Gelen telkiler üzerine Çaycuma Muhtarlar Derneği yönetim kurulu üyesi Ersoy Miyanyedi bir açıklama yayınlayarak bu organizasyonu kendisinin planladığını iddia ederek 70’e yakın muhtarın bu programa katılmak için ismini yazdırdığını ve hiçbir muhtarında bu organizasyona tepki vermediğini beyan etti.

5 YILDIR AKLINIZ NEREDE İDİ? YOKSA AKLINIZI KİRAYA MI VERMİŞTİNİZ?

Bu güne kadar Çaycuma ile ilgili hangi hayati konuda 60-70 muhtar bir araya gelip Meclisin kapısını çaldınız? 

Böyle bir ziyaret için milletvekilliği adaylarının açıklanacağı sürecin beklenmesi ne kadar etik acaba? 

Tam da adaylıkların netleşeceği bir süreye bu ziyaretin planlanması sizce de çok manidar değil mi? Çolakoğlu’nun nerede ise vekillik süresi tamamlanmak üzere iken ve aradan 4,5 yıl geçmesine rağmen bu ziyaret neden böyle bir zamana planlandı?

Ak parti grup toplantısı sonrası Muhalefet vekillerini de ziyaret etmeyi planlıyor musunuz mesela? Sonuçta onlarda milletin ve bölgenin vekili değil mi?Belki de size oy veren bir çok seçmen Milletvekilliğinde bu kişileri destekledi.Milletin iradesine ipotek koymak, Muhtarlık makamına yakışıyor mu?

Yoksa sizler gerçekten iddia edildiği gibi Ahmet Çolakoğlu’nun hışmından korkarak mı bu programa katılmak zorunda bırakılıyorsunuz?

Şimdi bu ziyaretin genel anlamda muhtarlara her hangi bir katkısı yok.Doğal olarak Çaycuma halkına da..Kimlere katkısı var diye düşündüğümüz zaman sadece iki üç kişiye fayda sağladığı ortaya çıkıyor.

VEKİLİ KORUMAK UĞRUNA DÜŞTÜKLERİ HALLER İÇLER ACISI

Biri organizasyonu ben planladım diyerek Çolakoğlu’nu ateşin içinden almaya çalışan Ersoy Miyanyedi ve biz Ankara’ya vekilimizin yanında olduğumuzu göstermek amacı ile kendi özgür irademiz ile gidiyoruz diyen diğer bir muhtar Mehmet Çelik..Gerçekten düştüğünüz haller içler acısı.Keşke oturduğunuz koltuklardan utanabilecek bir yüzünüz olsaydı.

MUHTARLIKTAN İSTİFA EDİN VE SİYASETİNİZİ ÖYLE YAPIN..

Madem Siyasete bu kadar meraklı iseniz muhtarlık makamlarınızdan istifa edin ve nereye gidecekseniz gidin.İster Ak Parti yönetimlerine girin orada rahat rahat siyaset yapın.İster bol bol hayatı tesbih yapmışım şarkıları ile Ankara Kızılay’ın göbeğinde bol bol Ankara havaları alın.İsterseniz de Çolakoğlu’nun gazını alın.Muhtarlar halka hizmet etmek için seçilmiştir.Seçilmişlerin elinde kukla olmak için değil.Lütfen kendinize gelin Muhtarlar…Birde vekilinize söylemeyi unutmayın sakın! planladığınız Ankara ziyareti minimum 50 bin TL.Şakşuka ekibi olarak sizlere o parayı harcayacağına gitsin bir garip vatandaşa yardım edip hayır duasını alsın.Sizin gibi şakşakçılar ile gideceği hiçbir yoldan hayır gelmez ona.Bu kafa ile sizinle ancak kenefe kadar gidebilir...

Editör: TE Bilisim