Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, muhtarlar ile kahvaltıda bir araya geldi.

Uzun zamandır muhtarlarla bir araya gelemediklerini belirten Akdemir, "Muhtarlarımız sözü, kültürü, giyimiyle, kuşamıyla, bilgisiyle kendisini kabul ettirmiş olan arkadaşlarımızdır. Bugünkü toplantımızın nedeni epeydir bir araya gelememiş olmamızdandır. Birbirimizi görmüyorduk, hem bilgi hem bilgilendirme  sohbeti yapmak içindir. Başka amacı yoktur.

Yaz sezonuyla alakalı planladığımız çalışmalar var teknik arkadaşlarımıza şu anda yanımızda zaten ne ihtiyacınız varsa park ve bahçeler Fen İşleri Müdürümüz ve itfaiye tüm birim müdürlerimiz yanımızda şu anda özellikle muhtar arkadaşlarımızdan şunu rica ediyorum beni bağışlayın bizim yaptığımız ve planladığımız çalışmalar var. Bu çalışmaları yapacağımızı söylediğimiz halde eleştiri alıyorum bu beni çok üzüyor. Bir yıl önceden teknik arkadaşlarımızla biz bu çalışmalarımızı planladık. Yaz sezonu sonuna kadar bu planladığımız çalışmaları bitireceğiz. Allah büyük bir elem keder vermezse sıkıntı vermezse bu çalışmaları dediğim gibi tamamlayacağız bakın dört gündür bir yağmur yağışı vardı bütün çalışanlarımız teyakkuz halindeydi sabaha kadar nöbetçi bıraktım itfaiye de dahil temizlik işlerimiz sabaha kadar ayaktaydılar. Allah yardım etti. Öyle diyelim... Yağmur denize doğru kaydı. Hiçbir sıkıntı olmadan bu geceyi geçirdik" dedi.

"ŞİMDİ HANGİ MAHALLELERDE NASIL BİR ÇALIŞMA VAR ONU ANLATACAĞIM"

Kahvaltının sohbet ve karşılıklı bilgi alış verişinin olduğu bir organizasyon amacıyla düzenlendiğini söyleyen Akdemir, "Şimdi hangi mahallelerde nasıl bir çalışma var onu anlatacağım sizlere, metre ile ölçüldü ne kadar metre iş yapacağımızı İnağzı mahallesi, Acılık, Erdemir lisesi ve acılığı merkezi yağmur sularını içme sularını yeniden tanzim edeceğiz. Ağustosun başında başlayacağız ve bayram öncesine kadar bitirmiş olacağız. Acılık'ı sudan kurtaracağız. stad üstü, Bahçelievler, Bahçelievler'in pek ihtiyacı yok ama yine de listeye aldık. Sarmaşık Sokak, İncivez, yeni mahalle, kara elmas,On Temmuz, Mithatpaşa,terakki mahallesi Çaydamar bu yaz sonuna kadar buradaki çalışmalar bitecek" diye konuştu.

"KİLİMLİ'DE HİÇ YOK, DEĞERİNİ BİLSİNLER"

Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas da konuşmasında, "Ben Kilimli Muhtarıyım. 36 Yıllık muhtarım, Kilimli de çivi dahi çakılmıyor bir önceki belediye'nin yaptığı hizmetler tamamlanmıyor Zonguldak belediye si mahallerde çalışma yapıyor. Sayın muhtarlarımız yapılan çalışmaların değerini bilmeli ve başkana karşı kırıcı konuşmamalıdırlar yapılan hizmetler var Kilimli'de hiç yok değerini bilsinler" dedi.

Öte yandan Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Şaban Yavuz ile Başkan Akdemir arasında geçen polemikte  muhtar Yavuz, "Söylüyorsunuz ama yapmıyorsunuz. Söylemek ayrı şey yapmak ayrı şey, dört seneden beri bekliyoruz. Yapılan bir çalışma yok. Çakılan bir çivi yok. İnşallah bu sene burada çalışmalar olurda biz de sana mahallemiz adına teşekkür ederiz. Bir çivi bile yok çakılan başkanım bunu da belirtelim, insanların yüzüne bakamaz hale geldik. İnsanların karşısına çıkamaz hale geldik" dedi.

Başkan Akdemir kaçamak yanıt vererek, "Bunları sonra konuşacağım" ifadesini kullandı.

Muhtarların sorunlarını dinleyip, çözüme kavuşturulacağını ifade eden Akdemir, toplantı sonunda toplu fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim