Zonguldak Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşiminde, CHP'li Meclis üyesi Turgut Aydın ile Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan arasında, Muharrem Akdemir'in Belediye Başkanlığı döneminde yapamadıkları konusunda gergin anlar yaşanmıştı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Muharrem Akdemir'in döneminde Zonguldak'a hizmet gelmediğini belirterek: "Belediye Başkanlığı cesaret ister. Muharrem Akdemir DSİ'nin yolunu bile bilmez" yönünde eleştirilerde bulunmuştu.

Zonguldak bir önce ki Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'de ilk kez Elmas TV'ye açıklamalarda bulunarak, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'a cevap verdi.

Alan'ın açıklamalarına üzüldüğünü söyleyen Akdemir, suya yapılan zammı da eleştirerek şöyle konuştu: "Meyve veren ağaç taşlanır. Başkan Alan'ın sözlerine çok üzüldüm. Çok üzücü bir eleştiri olmuş. Kendisini severim, genç arkadaşımız. Ancak DSİ'nin yolunu bildiğimi o benden daha çok iyi bilir. Bu konuyla ilgili bakanımızla üç kez bizzat görüştüm, dosyalarımı verdim. Genel Müdür ve müsteşara kadar dosyalarımı sundum. Ama hükümet olmadığımız için bize destek verilmedi. Sayın Alan DSİ'nin yolunu ne zaman öğrendi? Kendilerine hizmeti öğreten bizi, eleştirirken biraz ölçülü olmak gerekiyor. Benim hizmeti alabilmem adına ne kadar nazik ve kibar davrandığımı, ne kadar hassasiyet gösterdiğimi kendisi o zaman memurdu belki bilmeyebilir! Ama ben bu konuya 8 senemi verdim. Bizzat görüşerek, meclis üyelerim dahil çok büyük gayret gösterdik. Onların parti içi anlayışı çok farklı. Sadece kendi kişilerine destek verme konusunda davranıyorlar. Ben kendilerine çok kırgınım, üzgünüm. Bu üzgünlüğümde ömür boyu sürer.  Suya zam konusunda insan ağzından ne çıkarırsa onu uygulamak zorundadır. Böyle afaki konuşursanız, böyle zor duruma düşersiniz. Ben o durumlara hiç düşmedim. Neden düşmedim? Çünkü tecrübemiz var. Bunları iyi bilmek gerekiyor. Genç arkadaşımın gençliğine veriyorum. Eleştirirken de eleştiri konularına dikkat etsin" dedi.

Editör: TE Bilisim