Ziyarette Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD)Başkanı Mustafa Emen, yönetim kurulu üyeleri ve Gazeteciler hazır bulundu.

Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD)Başkanı Mustafa Emen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İl Başkanı seçilmenizden dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Zor bir görev devraldınız önümüzde seçimler var geçtiğimiz aylarda CHP Milletvekili Ünal Demirtaş yaptığı ziyaret esnasında yaptığı açıklamada Zonguldak’ta 4 milletvekili çıkartacağız dedi. Bu konuda sizin görüşünüz nelerdir?

Bu soru üzerine AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, ” Biz Muhalefeti muhatap almıyoruz, ne söyledikleri de bizi ilgilendirmiyor. Biz AK Parti teşkilatı olarak birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve Zonguldak halkımızın her zaman olduğu gibi bu seçimde de AK Parti’ye olan güveninden hiç şüphemiz olmayacak ve yine başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz.”

‘Devrek-Ereğli yolunda ki sati kaplamamız bitti’

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Evet çok kıymetli çok değerli başkanım basımımızın güzide mensupları sizleri selamlıyorum. Tabi bize gösterdiğiniz misafirperverlik çok kıymetli. Biz 15 Ağustos 2022 tarihinde cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle il başkanlığı mevkisinde bulunuyoruz. Muazzam bir tempoyla çalışıyoruz. Zonguldak’ın yürüyen çalışmaları var. Karayolları, bölünmüş yollar tüneller var. Zonguldak’ın büyümesi lojistik alanın gelişmesiyle olur. Birinci etap tamamlandı. Bunun dışında Kilimli-Muslu yol çalışması devam ediyor. Burada tadilat yapıldı. Biz bu güzergahı 3 bin metrelik tek tüple geçmeye karar verdik. 480 metrelik tünel açımı gerçekleşti. Muslu-Filyos arasında çok ciddi yatırım var. Tren yolu köprüsü var. Gece gündüz çalışmalar devam ediyor. Devrek-Ereğli arasında yıllan hikayesi yolu, 17 km’lik sati kaplamamız bitti.”

‘Yayla Ortaokulunu TTK yayla konağının oradaki boş araziye yapacağız’

Yayla Ortaokulunu TTK Yayla Konağının oraya yapacaklarını ifade eden Başkan Avcı, “206 okumuzun tadilat çalışması tamamladı. 46 okulumuzun doğal gazı dönüşümü tamamlandı. Yeni hastane binamız çok yakında ısınma sistemiyle çalışmamız kaldı. Yaya ortaokulu çok değişik şeyler yapıldı. Mevcut yeni hastanemizin mesafesi kısa. Yakın olmasından dolayı ayrıca sabahları yaşanan öğlen servislerinin yoğunluğu burası tehlikeli bizde hemen TTK Yayla konağımızın yanında 24 derslik okul imalatı yapmayı gerek sahada  rahat bir ortamda proje düşündük. Öncelikle şuna bakarız. Benim üç tane çocuğum orada okudu. Hikayesiyle anıysa bizde var. Depreme dayanıklılığı sıkıntı olan yerde çocuğunu okutmaz. Geçenlerde 41 madenci şehidimiz hepsine Allah rahmet diliyorum. Böyle bir kazada orada keşmekeşi siz düşünün. Bunu düşünüp böyle birşey yaptık”diye konuştu.

‘Yapanda yapacak olanda Ak Parti’dir’

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı,”Biz o muhalefeti tanıyoruz. Yaptığımız herşeye karşı. Ben burada polemik olsun diye söylemiyorum. İkinci makas mevkiinde kavşak yapıyoruz. Yok efendim ayağa gitmeye gerek yok. Uzunkum deniz yolu yuttu gibi yaklaşım var. Ben olaydan sonra çekim yaptık. 10 cm çatlak yok. Kaldırım zarar görmüş. O gün orada görüntüler var. 1 metre kare çatlak varsa siyaseti bırakacağım. Yapan da yapacak olan Ak Parti’dir”

‘Hastanemizin ısınmasıyla ilgili sıkıntı kaldı’

Yeni yapılan hastanenin ısınmasıyla ilgili sorunun kaldığını ifade eden Başkan Avcı, “Bu işlerin takipçisiyiz biz. Hastanemizde herşey yolunda. Zeminde bir su sıkıntısı vardı. Hastane imalatının başlangıcında yapılan bir sıkıntı. Zonguldak Belediyesi nezrinde 500 bin TL’lik yatırımla çözdük. Kabul süreci işliyor. Isınmayla ilgili bir sıkıntı var. Hastanenin ısıtılmasıda çözülüyor”diye konuştu.

‘Filyos’a kadar 42 tane tünel yapılacak’

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Ereğli cami noktasında yerel dinamikler belediye başkanları yaklaşımları var. Milletvekilleri nezdinde tekrar istişare ederek bu nokta da adımların atılmasını istiyoruz. Hükümetin Zonguldak’a Filyos Vadi projesi var. O yollara çok kıymet veriyoruz. Bütün bunların şehrinizin kalkınması için olmazsa olmaz görüyoruz. Cumhuriyet tarihinin ilk vilayetiyiz. Zonguldak’a 14 bölünmüş yol yapılmış. Biz 178 km yol yapmışız. Şuanda 26 tane tünel kullanıyoruz. Filyos’a kadar 42 tane tünel olacak.”

‘Lavuar alanını yeniden düzenleme yaparak başlayacağız’

Lavuar alanıyla yeni düzenleme yaparak çalışmaların başlayacağını ifade eden Başkan Avcı, “Çevre Şehircilik İklim Değişiklik Bakanımıza ziyaret gerçekleştirdik. O anlamda kendisine de bahsettik. Lavuar alanına bahsettik. Halkımızın da beklediği proje. Bu anlamda o da aynı yaklaşımı gösterdi. Diyafram denilen bir imalat vardır. Yapılan zemin etütlerinde 1,5 metre enterasan şeyler var. Biz farklı şekillerle çözmeyi planladık. Geçtiğimiz günlerde belediye başkanımız gitti. Lavuar düzenlemesi başlanıp bitirilmesini planlıyoruz.İkinci turlarımızı neredeyse yapacağız. Esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Biz o tür şeyleri aldırış etmiyoruz. Ak Parti seçmeni suskun değil.”

Editör: TE Bilisim