Zonguldak İl Müftülüğü içinde bir süredir devam eden tartışmalar, görüş ayrılıkları ve huzursuzluk yeni bir boyut kazandı.

Zonguldak Kozlu Aziziye Cami imam hatibi Mecit K. ile Dereköy Cami imam hatibi Satılmış B. hakkında internet üzerinden sanal para birimi 'bitcoin' ticareti yaptıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma devam ederken, bir başka imam Mehmet Ali E'nin camiye çıplak ayakla girdiği gerekçesiyle hakkındaki soruşturmaya sinirlenerek yüksekten atlaması tartışmaları alevlendirdi.

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can'ın devam eden soruşturmaların ötesinde kurum içindeki bazı atama, görevlendirme ve soruşturmalar ile bazı isimlerin etkisinde kalarak krizi tırmandıran isim olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz yıllarda Müftülük koridorlarında yaşanan küfürleşmelerin ve kavgaların ardından durmayan iç çekişme sona erdirilemediği için Diyanet gibi bir kurumun saygınlığına gölge düşürülmüş oldu.
Müftü Rüstem Can, Müftülük görevlileri ve imamlar arasında yaşanan gerilimin nedenlerinden biri de sendikal baskılar. İl Müftülüğü içinde yaşanan kavga ve gerilim kamuoyundan da tepki çekiyor.

Editör: TE Bilisim