AKP'den milletvekili aday adayı olan Osman Sav, “Milletvekilliğine değil, milletin vekili olmaya adayım” diyerek adaylık başvurusunu yaptıktan sonra teşkilat ziyaretlerine başladı. Teşkilat ziyaretlerinde “Büyük Zonguldak” için bölgesel ayrımın olmaması gerektiğine vurgu yapan Sav, yaptıklarını ve yapacaklarını özetledi.

-    Daha seçime girerken kentin ayrıştırıldığına dikkat çeken Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Osman Sav, “Diğer hiç bir ilde olmayan daha seçime girerken ki bölge ayrımı Zonguldak’ımıza zarar veriyor. Vadi, merkez ve Ereğli adayı diye düşünülüp baştan bölünüyoruz. Bu da bizim gücümüzü azaltıyor, adaletli hizmet gelmesine mani oluyor. Büyük Zonguldak için büyük Zonguldak’ın aday adayıyım” dedi.

-    Sıcak karşılama, aile ortamındaki sohbet ve taktim ederken ki samimi sözleri için Ak Parti ilçe başkanları ve yönetimlerine teşekkür eden Sav, “Vebalin ne demek olduğunu bilenler milletvekili olmalı. Teşkilatlardaki uyumsuzluğun olmaması için Muammer Avcı başkanımızın düşüncesine uygun ve hızına ayak uyduracak kişilerin milletvekili olması Zonguldak’ı uçurur” dedi.

Cem Dereli, Taahhütnameyi imzaladı Cem Dereli, Taahhütnameyi imzaladı

Ak Parti Devrek İlçe Başkanı Av. Murat Durdubaş, Ak Parti Gökçebey İlçe Başkanı Erkan Kodaman, Ak Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, Kadın ve Gençlik Kolları ile yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Osman Sav, gazeteciliğin dışında Danışmanlık da yaptığını hatırlatarak, Karaelmas Gazeteciler Derneği öncülüğünde kurulan Zonguldak Platformu’yla birlikte Mithatpaşa(Zonguldak-Kilimli) Tünelleri ve Zonguldak Havalimanı için verdikleri mücadelenin kente büyük katma değer kattığını vurguladı. 

“BÜYÜK ZONGULDAK İÇİN BÜYÜK ZONGULDAK’IN ADAYIYIM”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli söylediği “Bir olalım, birlik olalım… Bölgesel ve etnik ayrımcılığa hayır” sözlerini hatırlatan Osman Sav, “Diğer hiç bir ilde olmayan daha seçime girerken ki bölge ayrımı Zonguldak’ımıza zarar veriyor. Vadi, merkez ve Ereğli adayı diye düşünülüp baştan bölünüyoruz. Bu da bizim gücümüzü azaltıyor, adaletli hizmet gelmesine mani oluyor. Büyük Zonguldak için büyük Zonguldak’ın aday adayıyım” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİ DEĞİL MİLLETİN VEKİLİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
Ziyaretler esnasında gazetecilik ve STK Başkanlığı döneminde yaptıklarını anlatan Sav, ”Biz Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte Zonguldak’ımıza yıllarca hizmet ettik… Yatırımların gelmesi yönünde Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanımız Kilimli’li Şerafettin Nas ile birlikte gecemizi gündüzümüze kattık… Çok şükür ki dua almaya vesile olacak işler gerçekleştirdik. Asıl mevzu milletin gönlüne girip dua alabilmek. Milletvekili değil milletin vekili olmak için yola çıktık” dedi.
 
“CUMHURBAŞKANIMIZ VERMEK İSTİYOR, YETER Kİ İSTEMESİNİ BİLELİM”
Zonguldak-Filyos yolu ve Zonguldak Havalimanı için istemesini bildikleri için hizmetin geldiğini hatırlatan Sav, “Cumhurbaşkanımız zaten vermek istiyor… Yeter ki istemesini bilelim… STK Başkanı ve gazeteci halimizle istemesini bildik aldık… Biz gazeteci olarak Zonguldak’ın sorunlarına vakıfız. Bu vakıflığımızdan Zonguldak-Filyos yolu (Mithatpaşa tünelinde) ve havaalanı yapımı sürecinde hep birlikte bir kamuoyu oluşturarak bir şeyler başarmıştık. Sağ olsun Muammer Başkanı’mız özellikle tüneller konusunda çok çaba gösterdi. Muammer Başkanımızın takibiyle belki de Zonguldak’ta ilk defa bir proje zamanından önce bitecek… Bundan sonraki süreçte de Zonguldak’a daha çok hizmet etmeye talibiz. Büyük Zonguldak için büyük Zonguldak’ın aday adayıyım. Milletvekili değil milletin vekili olmak için yola çıktım. Memleketimiz için kim daha fazla hizmet edecek ve çaba gösterecekse Allahü teala onlara nasip etsin” dedi.
 
“MUAMMER AVCI BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı’nın şer güçler tarafından bilerek yıpratıldığının altını çizen Osman Sav, “Gazetecilik tetikçilik ve şantaj yapmak değildir… Maalesef Zonguldak çıkarından daha çok kendi menfaatlerini düşünenlerin son kurbanı başkanımız Muammer Avcı olmuştur. Önceki dönem il başkanlarımız ve milletvekillerimize yönelik ahlaksız ve iftira dolu yazılar kaleme alanların niyetleri bilin ki Zonguldak menfaati değil… Bunların varsa yoksa derdi kendi çıkarlarıdır. Zonguldak-Kilimli tünellerinin bu noktaya gelmesinde, Kilimli-Filyos yolunun bu kadar kısa sürede başlaması ve hızlı gitmesinde en büyük etken Muammer Avcı başkanımızın mücadelesidir. Bu nedenledir ki Zonguldak’a hizmet gelmesini istiyorsak, davanın sahipsiz kalmasını istemiyorsak milletvekili adayı olsun veya mevcut görevine devam etsin Muammer Başkanımıza sahip çıkmamız şarttır” dedi.
 
“VEBALİN NE DEMEK OLUĞUNU BİLENLER MİLLETVEKİLİ OLMALI”
Devleti yöneten makamların veballeri olduğunu hatırlatan Osman Sav, “Maalesef seçildiği günden sonra icraat yerine bir sonraki seçim için sıralama kavgasına giren milletvekillerimiz oldu. Teşkilata uğramak bir tarafa teşkilatları karıştırma yoluna giden milletvekilleri davaya ve Zonguldak’a zarar verdi… Vebalin ne demek olduğunu bilen kişiler ya böylesi görevlere talip olmazlar yada oldukları zaman gereğini yapıp görevin hakkını verirler. Biz bu vebalin ne demek olduğunu bilenlerdeniz çok şükür. O nedenledir ki milletvekilliği görevi bize uygun görülürse vebalin altında kalmamak için gecemizi gündüzümüze katıp vatan, millet, memleketimiz ve davamız için gereği yapılacak” dedi.

“EN BÜYÜK YANLIŞ ZONGULDAK’IN BÖLGELERE AYRILMASI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli söylediği “Bir olalım, birlik olalım… Bölgesel ve etnik ayrımcılığa hayır” sözlerini hatırlatan Osman Sav, “Diğer hiç bir ilde olmayan daha seçime girerken ki bölge ayrımı Zonguldak’ımıza zarar veriyor. Vadi, merkez ve Ereğli adayı diye düşünülüp baştan bölünüyoruz. Bu da bizim gücümüzü azaltıyor, adaletli hizmet gelmesine mani oluyor” dedi.
Ziyaretler esnasında gazetecilik ve STK Başkanlığı döneminde yaptıklarını anlatan Sav, ”Büyük Zonguldak için büyük Zonguldak’ın aday adayıyım. Milletvekili değil milletin vekili olmak için yola çıktım” dedi.

“AVRUPA’DA YAŞAYAN BÖLGE HALKIMIZA YAKINDA MÜJDEYİ VERECEĞİZ”
Zonguldak Havalimanından dış hat uçuşlarında rekor üstüne rekor kırıldığını hatırlatan Osman Sav, “En büyük şikayetlerden biri haklı olarak uçak bilet fiyatlarının yüksekliği… Görüştüğümüz Corendon Hava şirketi kargodan gelirlerinin olmadığı için masrafı yolculara böldüklerini, Zonguldak’tan kargo işi yapılması durumunda yolcu bilet fiyatlarının ciddi oranda indireceklerini söylemişlerdi. Bunun üzerine bu alanda İstanbul’da yurt dışına yolcu uçaklarının kargo bölümünü kiralayarak iş yapan Bilal Daşkıran isimli arkadaşımızı Corendon ile görüştürerek ön anlaşmaya varılması üzerine havalimanı yakınından arsa alındı. Ruhsat işlerinin sürdüğü yerle ilgili süreç tamamlanır tamamlanmaz geçici depolama alanı yapılarak ilk başta 50, devamında da 100 kişi cevarında istihdam sağlanacak. Ayrıca bölgeden uçak üzerinden kargo satışı yapanların İstanbul üzerinden mallarını göndermeye gerek kalmayacak” dedi.

Editör: TE Bilisim