Bacalarında filtre sorunu nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kapatılan ÇATES’te çalışan CHP’li bir işçi ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın telefon görüşmesi sosyal medyada kısa sürede yayıldı.
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Mesut isimli vatandaş ÇATES'in kapatılmasıyla ilgili Yavuzyılmaz'ı suçlayarak; ''Karşıma çıkma araba ile ezmezsem o….pu çocuğuyum'' dedi.
“Biz vatandaşı sabırla dinleriz anlamaya çalışırız, bizler makamımız gereği sabırlı olmalı ve üslubumuzu bozmamalıyız. Ben Bakan değilim, bizim partimiz iktidarda değil o yüzden bize yapılan eleştirileri anlamak çok zor. Bunu veto eden sayın Cumhurbaşkanı o yüzden bizi yapılan eleştiriler yanlış. Halkımızın şunu iyi anlaması gerek, bu aşamadan sonra Termik santralin üzerindeki koruma zırhı kaldırıldı, şartları düzenleyip üretime devam edecek. İşçilerin mağdur olması söz konusu değil. İktidarın biz suçlaması yanlış. Bu sorunu çözmek mümkün fakat bunu çözecek olan iktidar milletvekilleridir.” dedi.

Editör: TE Bilisim