Yıkım önerisi kamuoyunda büyük tartışma yaratan ve koruma kararı tescil süreci yargıya intikal eden Kız Meslek Lisesi gibi, 1950’li yıllardan bu yana sayısız öğrenciyi yetiştiren ve tarihi bir öneme sahip Yayla Ortaokulunun da yıkılacağı yönündeki iddialara ilişkin Meclis’e soru önergesi veren Yavuzyılmaz’a yanıt, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi.

CHP’li Milletvekili, okulların yıkılması yönünde Bakanlığa yapılan bir başvurunun olup olmadığını sorusuna cevap ararken, Bakanlık, “her iki okulunda yıkılması yönünde kendilerine ulaşan bir talebin bulunmadığını” açıkladı.  

Bakan Selçuk’un, Zonguldak Valiliği ve İl Özel İdaresince verilen bilgilerden derlediği yanıtında “söz konusu okulların yıkılması, öğrencilerinin başka okullara taşınması yahut başka okullarla birleştirilmesi yönünde çalışmaların yapılmadığını” belirtilirken “okulların mevcut binalarında eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmekte olduğu” söylendi.

Yavuzyılmaz, Bakanlığın vermiş olduğu yanıtı, “Görülen o ki Zonguldak’ta ki yıkım girişimlerini Milli Eğitim Bakanlığından gizlemişler” diyerek değerlendirirken, “Zonguldak’ın gündemini yıkım - rant formülleriyle çalanların, toplumunun nabzına göre hareket ettiklerini, ancak oyunun Zonguldak halkınca bozguna uğratılmasıyla birlikte, yıkım planının da şimdilik rafa kaldırıldığının anlaşılmakta olduğunu” belirtti. 

Zonguldak’ın simgesi, milli ve manevi değerlerimizin talan edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirten Milletvekili, Zonguldak halkında büyük infial yaratan bu ve benzeri süreçlerin takipçisi olmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

Editör: TE Bilisim