Zonguldak Barosu tarafından, mesleğinde 40 ve 50 yılını dolduran Avukatlara plaket verildi.

Düzenlenen törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Av.Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Baro Başkanı Av. Özel Eroğlu, TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Özer'in yanı sıra avukatlar katıldı.

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, bir konuşma yaparak, avukatların yaşamış oldukları sıkıntılara değinerek şöyle dedi;

"Benim yaşıma yakın meslektaşlarıma kişisel tarihimde büyük bir onurdur. Herkese nasip olmaz. Teveccühünüz için teşekkür ediyorum. Bir kere niye mi ikimiz yaptığımız düşünmekte fayda var. Günlük sıkıntılarımız koşturmalarımız içerisinde üstünde düşünmediğimiz önemli iş yapıyoruz. Biz yargı mensupları yargının güvenilir olması için yarın için mücadele eden bizler 81 milyonu kucaklaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. 81 milyonun ortak bir payda buluşturmasak çatlar gider. Büyük savaşın akabinde üç kıtadan anadoluya çekilen ve çok farklı kültürlerden, meseplereden, geleneklerden halkı aynı paydada buluştuğu sadece Atatürk'ün tanımladı milliyetçilik ile Olabilir. Hani geleceğe yürürken vatandaş, devletin yargısına güvenmek zorundadır. Eğer yargının doğru ile yanlışı birbirinden ayırmak yerine üstünün hukukunu icra ettiğini güçlünün sopasını vurduğunu düşünüyorsa bu ülkeyi bir arada tutamayız. Adil yargılanma sürecinin işlemesinı talep ediyoruz. Bu süreci yaparken doğruya doğru yanlışa yanlış demek zorundayız. Hukuk mesleğinin kalitesinde gözle görünür önemli bir sorun var. Dünyanın adına hukuk devleti dinden hangi yöresine giderseniz gidin oku fakültesi mezunu yargının bağımsız ve tarafsız olması inşaattır dediğinizde bu siyasi bir demez. Eğer vatandaşa şu soruyu sordu. Görevini en iyi şekilde yapan biraz kıt mı istiyorsun? Yoksa hakimi tanıyan biri var dediğinizde, tercihini nüfus kullanacak birinden yana yapıyordu ise bu meslekte döktüğümüz alınterin karşılığını alabilir misiniz. Bir tarafta maalesef telkin ve tavsiye kendini aşmış bir sistem bu tarafta artık bizi kahreden bir kalite sorunu ile karşı karşıyayız. Bu ikisini aynanda çözmek zorundayız. Bu iki temel sorunu çözmeden yaptığımız konuşmaların tamamı beyin tümörüne aspirin ne kullanımına tedavidir. Bunu çözmek zorundayız. Bunu çözmezsek bu ülkeler refah gelmez. Bu da bize gelince Taşımaz emin olun dağılır gideriz.

Şu anda barolarımızın pek çoğunun stajları avukat sayısı mensuplarının %35'i mezunlarına dayalıdır. Bu sayı bu şekilde arttıkça bu meslek yapılamayacak duruma gelecektir. Kalite gelmiyor sayı indirebileceğimiz bir sayı değildir" dedi.

Baro Başkanı Özel Eroğlu tarafından Feyzioğlu'na üzerinde Alemdar Gemisi'nin resminin olduğu yağlı boya tablosu hediye edildi.

Ardından katılımcı konuşmacılara Madenci Lambası edildi.

Son olarak Feyzioğlu tarafından 40 ve 50 yaşını avukatlık mesleğini doldurmuş olan avukatlara plaket takdim edildi.

 

Editör: TE Bilisim