Doğu Anadolu için yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu. Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van için turuncu, Ağrı için sarı uyarı verildi. İstanbul'un boğaz ve Anadolu yakası çevreleri bugün öğleden sonra ve akşam karla karışık yağmurlu olacak. 

7 İL İÇİN UYARI VERİLDİ! YOĞUN KAR PAZAR GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Fırtına sonrası deniz mahvoldu Fırtına sonrası deniz mahvoldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Soğuk hava yurtta etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 kent için kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre cuma günü akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda ise yoğun kar bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun karın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor.Karadeniz bölgesinde ise akşam saatlerinde kar yağışı bekleniyor.

ORHAN ŞEN DE UYARDI: YOĞUN KAR YAĞIŞI VE ÇIĞ TEHLİKESİ VAR…

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’de yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesine karşı uyardı. Şen İstanbul’da da soğuk hava ile ilgili uyarıda bulunurken hava durumu ile ilgili son dakika bilgileri paylaştı:

“Bugün Cuma Marmara ve İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Güneydoğu, Karadeniz bölgesi yağmurlu olacak."

"İstanbul'un boğaz ve Anadolu yakası öğleden sonra ve akşam karla karışık yağmurlu, rüzgar poyrazdan kuvvetli esecek. Sıcaklık 6 derece olacak. Trakya, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da buzlanma ve don olayına dikkat. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi var. Riskli bölgelerde kara yolu ulaşımı kontrollü sağlanmalı. Riskin yüksek olduğu eğimlerde kontrollü kar düşürülmelidir.”

Cuma öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, yükseklerde hafif kar yağışının etkili olacağı duyuruldu. Cuma akşam saatlerinden itibaren ise il genelinde hafif kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 15 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 16-25 Ocak tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği belirtildi.

HAVA DURUMU 12 OCAK 2024 CUMA

HAVA DURUMU 12 OCAK 2024 CUMA

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Sinop, Ordu ve Zonguldak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA DURUMU 13 OCAK 2024 CUMARTESİ

HAVA DURUMU 13 OCAK 2024 CUMARTESİ

Kaynak: Haber Merkezi