Meteoroloji'nin son dakika verilerine göre yurdu saran soğuk ve karlı hava dalgası bir süre daha etkili olacak. Kar yağışı Zonguldak’ın yüksek kesimlerinde de kendini gösteriyor. Sabah saatlerinde Zonguldak’a'a kuzeyden gelen kar yağışı etkili olmaya başladı, yüksek kesimler beyaza büründü. Gün boyunca Zonguldak’ta da kar yağışının aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Kar yağışının bugün Zonguldak’ta etkili olması bekleniyor fakat bu soğuk hava dalgasında Zonguldak'da kar yağışının büyük oranının DEK'ler sayesinde oluşması bekleniyor. DEK (Deniz efekti kar) kuzeyden gelen soğuk rüzgarların, deniz üzerinde ısı ve nem kazanmasıyla oluşan kar yağışlarına deniyor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Meteoroloji’inn tahminlerine göre hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneydoğu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun yağış alan yerleri ile Güneydoğu Anadolu’nun 1000 m. üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’da yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 Kg/m2), Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim