CHP üyesi ve önceki dönem milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz, her mahalleye sandık kurulması için toplanan imzaların son durumu hakkında bilgi verdi. Yaptığı basın toplantısında 712 üyenin imza kampanyasına katıldığının altını çizen Yavuzyılmaz, " üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda bir imza kampanyası başlattık. Ve sandıkların mahallelerde kurulması için mücadeleye giriştik. Bu aynı zamanda demokrasi talebidir. Hukuk ve adalet diyen partimizin ve Atatürk yolundan giden bizlerin demokrasi yolunda ki mücadelesinin ta kendisidir. Eğer Merkez İlçe bu kampanyaya kulak vermezse tüm bu üyeleri karşısına almış olacaktır" dedi.

İşte Yavuzyılmaz'ın basın açıklaması;

 "26 Ağustos ile 23 Eylül arasında ki süreçte partimizin kongre sürecine yönelik mahalle delege seçimimizi gerçekleştireceğiz. Bizde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda bir imza kampanyası başlattık. Ve sandıkların mahallelerde kurulması için mücadeleye giriştik. Bu aynı zamanda demokrasi talebidir. Hukuk ve adalet diyen partimizin ve Atatürk yolundan giden bizlerin demokrasi yolunda ki mücadelesinin ta kendisidir. Bu doğrultuda üye iradesine saygının parti içi olan demokrasiye güvenimizin bir göstergesi olan imzalarımız ile dile getirdik. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bizim Zonguldak'ta yaptığımı bu çalışmaların benzerleri diğer şehirlerde de yapılmıştır. Biz referandum ve ardından gelen süreçlerde hep hak, hukuk, adalet vurguları yaptık.

"MERKEZ İLÇE TARAF OLMUŞTUR"

Sandıkların mahallelerde kurulmasının şöyle bir önemi var; öncelikle hasta, yaşlı, hamile ve seçim günü partinin beşinci katına çıkmayacak olan, merdivende belkide binlerce kişinin yığılması gibi tehlikeler olabilir. Aynı zamanda yine asansörün çalışmama durumu olabilir. Çalışsa bile bunun çok verimli olacağını düşünmüyoruz. Bu sebeple sandıkların mahallelerde kurulmasını istiyoruz. Bu imzalar CHP Merkez ilçeye sunacağız. Ancak delege seçimleri öncesi Merkez İlçe aday olduğunu açıkladığı için dolayısıyla da bir taraf olmuştur. Yani kendine taraf olmuştur. Bu sebeple kendileri tarafsız bir komisyon kurmalı ve bu komisyon içinde benimde bulunmam gerekmektedir. Rasgele seçilmiş delegelerin teyidini alarak imza kampanyamızı amacına ulaştırmış olacağız.

"ÇARŞAF LİSTE YAPILSIN"

Eğer Merkez İlçe bu kampanyaya kulak vermezse tüm bu üyeleri karşısına almış olacaktır. Sadece sandıkların mahallelerde kurulması yeterli değildir. Bizim gibi sosyal demokrat partiler ve Türkiye siyasetinde önde giderek ön seçimler yapan partiler özellikle çarşaf liste uygulamasını yapabilirler ve yapmaktadırlar. Örnek olarak Çaydamar'da 73 üye 12 tane delege çıkaracaktır. Daha önce görüldüğü üzere Çaydamar'ın üyesi sandığa gidiyor tam oy kullanırken bakıyor ki iki tane liste var. İki liste arasında tercihte bulunmak zorunda kalacaktır. Oysa iki listede ki üyelerde oy vermek istemiyor. Başka kişilerin delege olmasını istiyor. Ama maalesef o iki listeden birine oy vermek zorunda kalıyor. Bunu aşıp tam bir demokrasi inşa edebilmemiz için Zonguldak'ta çarşaf liste yaparak o üyeye sandığa gittiğinde tüm üyeleri görerek istediği kişiyi işaretleyecek. Ve o isimlerin delege olmasına karar vermiş olacak. Liste dayatması yapmayacağını Merkez ilçe açıklamalıdır. Üye iradesine saygı istiyoruz"

 

Editör: TE Bilisim