Eylül ayı İl Genel Meclisi toplantısının ikinci oturumu Meclis Başkan Vekili İsmet Köse başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

Gündem maddeleri arasında yine okullar vardı. Merih Şule Ortaokulu'nun yapımı için Valilik ve hayırsever bir vatandaş arasında imzalanan protokol gereği idare hesabına yatırılan 200 bin TL'nin Melih Şule Ortaokulu'nun yapımı projesine ödenek olarak kaydedilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

Ardından gündem dışı maddeler görüşüldü. CHP'li Kilimli İl Genel Meclisi Üyesi Cihat Öztürk, gündem dışı söz aldığı sırada Eren'den çıkartılan işçilerin geri alınmasını talep ettiklerini söyledi.

"EREN ENERJİ'DEN ÇIKARTILAN İŞÇİLERİ GERİ ALINMASINI İSTİYORUZ"

CHP Kilimli il Genel Meclisi üyesi Cihat Öztürk, Eren Enerji'de çalışan işçilerin geri alınmasını talep ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.  Öztürk, "15 Temmuz Darbe süreci öncesinde Eren firması çocuklara Fetullah Gülen kitapları dağıttı. Kitapların dağıtımından sonra 15 Temmuz olayı yaşandı. Vatandaşlarımız hayatlarını kaybettiler" dedi.

Öztürk'ün ifadeleri sırasında söze giren Meclis Başkan vekili İsmet Köse, Cihat Öztürk'ün konuşmasını toparlamasını istedi.  Öztürk ise, "İşten atılan işçilerin geri alınmasını istiyoruz" dedi.

"BELEDİYE NEDEN İŞÇİLERE DESTEK VERMİYOR?"

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi de işçilerin geri alınmasına destek verdiklerini belirterek, "Cihat Öztürk'ün işçilerin işten çıkartılması konusundaki sözlerini destekliyorum. Ancak orada iki belediye var. Kendi partisine mensup olan o belediye başkanları neden bu konuda sessiz kalıyorlar. Cihat Öztürk'ün iyi niyetli konuştuğunu çok iyi biliyorum ama oradaki belediye başkanlarının bu konuda sessiz kalmasını da manidar buluyorum" dedi.

"3 YILDIR TOPLANTILARA NEDEN KATILMADI?"

İsmail Terzi ayrıca toplantılara dünden itibaren katılmaya başlayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş'a hitaben, "Sayın Genel Sekreterimiz üç yıldan beri toplantılarımıza katılmadı ya da katılamadı sebeplerini bilemiyoruz. Kendisinden bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Toplantılara katıldığı için de kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Terzinin sözlerine cevap veren il Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, "Ben üç yıldan beri değil bir buçuk yıldan beri toplantılara katılamıyorum. Bizler çok büyük bir aileyiz aile içerisinde tartışmalar olacaktır. Artık bundan sonraki toplantılara katılacağım" dedi.

Meclisin 3. Birleşiminde Manolya Park ve ayrılan ödeneklerin konuşulacağının sinyalleri verilen toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim