Zonguldak Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi Zonguldak Belediye Başkanı Dr Omer Selim Alan başladığında başladı.

2021 yılı bütçesinin görüşüleceği meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşülecek.

Zonguldak Belediye Meclisinde CHP'li belediye başkanları döneminde hizmetleri konusunda gergin anlar yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediyesi Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, 2021 performans programıyla ilgili söz alarak "Zonguldak Belediyesi . personel olarak şişiyor. Personel alımında ve diğer konularda şeffaf davranacağınızı söylediniz Ancak burada bir şeffaflık yok. Devletin yaptığı işleri belediye yapıyormuş gibi gösterilmiş. Olsun sizin sayenizde yapılıyor teşekkür ederiz. Seçim zamanında verdiğiniz vaatlerle yaptığınız işlerin arasinda çok fark var. Verdiğiniz vaatlerin çok gerisinde kaldınız. Hayvan Barınağı'nı Valilik yapıyor biliyorduk, belediyenin hizmetiymiş gibi yazılmış" dedi.

CHP'li meclis üyesi Turgut Aydın: "Katkınız var ama keşke bu 18 yıldan beri olsaydı. Zonguldak halkını cezalandırıldı. Benzinliğin olduğu yere defalarca proje çizildi. Yerin tahsisi verilmedi. Lauvar alanını kim vurduya girmesin diye Valiyi de işin içine katarak bir proje yarışması yapıldı. 18 yıldır yapmak isteyene bile engel olundu. Dere 18 yıldır yapılmadı da şimdi yapılıyor?" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, CHP'li meclis üyesi Turgut Aydın'ın 18 yıldır Zonguldak halkının cezalandırıldığı yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Başkan Alan: "Belediye Başkanlığı cesaret, yürek ister. Memurluk anlayışı ile yürütülmez. Birşeyleri almak maharettir. Muharrem Akdemir DSİ'nin yerini bilmez. Kendı Belediye başkanınınız başarısızlığını hükümete yüklemeyin. Muharrem Akdemir sanki Zonguldak’ı Paris’e çevir. Bu kadar başarılı buluyordunuz madem neden Akdemir’i aday göstermediniz?"dedi.

Editör: TE Bilisim