MADENCİNİN PARASIYLA LÜKS YAŞAM
Tek gelir kaynağı madenciden toplanan aidatlar olan Genel Maden İşçileri Sendikası, pandemi döneminde TTK’da çok sayıda vaka çıkmasına rağmen, madenciye sadece bir kez maske dağıtımı yaptı. Sendikanın şube yöneticileri tarafından kullanılan ve henüz 5 yaşındaki araçları değiştirerek yeni araçlar alınması tabanda rahatsızlık yarattı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’de göreve gelmesinin ardından ilk iş olarak Audi marka makam aracını satarak, yüksek modelli Audi araç aldı, Hakan Yeşil’in makam aracının değerinin 1 milyonun üzerinde olduğu iddia ediliyor.
ASIL VURGUN ARAÇ SATIŞINDA 
Genel Maden İşçileri Sendikası araçları yeniledi peki eski araçlar ne oldu? 2015 olduğu iddia edilen Renault Fluence marka araçlar, ihalesiz olarak Alaplı’da bir galeriye satıldığı iddia edildi. Gerçekleşen bu satışın ardında ise GMİS yöneticilerinde bir tanesinin olduğu iddia ediliyor. Bir yöneticinin yakını tarafından satıl alındığı iddia edilen 6 adet Renault Fluence marka aracının kaç liradan satıldığı merak ediliyor. 
YÖNETİCİLER MAKAM ARAÇLARIYLA KAÇ KM YOL YAPIYOR?
Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikasının 5 kişiden oluşan yönetim kurulanda bulanan 3 yönetici, sendika merkezinin Zonguldak olmasına rağmen ilçelerde oturuyor. Genel Başkan Hakan Yeşil ve Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız Çaycuma’da ikamet ederken, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Alaplı’da ikamet ediyor. Üç yöneticinin her gün sendika merkezine, makam araçlarıyla geldiği iddia edildi. Madenci ait araçlarla, madencinin parasıyla alınan yakıtları harcayan sendika yönetimi, günde yüzlerce km yol gidiyor.

Editör: TE Bilisim