TTK Karadon Yeni Servis kuuyusu önünde  düzenlenen kurban kesim törenine. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve genel merkez yöneticileri ile Karadon şube vyö etimi, TTK Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu, Amele Birliği Kkaradon temsilcileri Adem Arabacı ve Yalçın Yiğit ile gece vardiyasından çıkan ve sabah vardıiyasıne işe başlayacak olan çok sayıda madenci katıldılar. 


Törende Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit madenciler imizin ruhuna ve ayrıca iş yerlerinde bundan sonra herhangi bir iş  kazası yaşanmaması için de dualar edildi.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu,"Bizim mevcut geleneksel kültürümüzde kurban esmek ve kan akıtmak bir gelenektir. Her zaman bu tür kurban kesim törenleri oluyor. Amele Birliği başkanlarımız sağ olsunlar düşünmüşler. Amaçları buranın mevcut tarihinde şehit olan madenci kardeşlerimizin anısına ve İnşallah bundan sonra kimsenin burnunun kanaması kaza olmaması niyetinede kurban kestilet. Allah niyetlerini kabul eylesin Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 


GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'de, "Arkadaşlarımız bizi bugün davet ettiler kurban merasimine . Kaza bela olması ve maden şehitlerimizin ruhuna hitap eden Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu Allah niyetlerini kabul etsin. madencilik zor tabii ki burada her türlü kazayı belayı önlemek için bizim dinen de her zaman yaptığımız bir olay. Yine söylüyorum Allah niyetlerini kabul eylesin.” dedi. 

Amele Birliği Karadon Temsilcisleri Yalçın Yiğit ve  Adem Aranacı'da, ,' "iŞehit madencilerimizin ruhlarına kurban kestitşyoruz. Çalışan madenci kardeşlerimizin de ayağına taş değmesin sonuçta vurası maden iş yeri ve her türlü kaza riski yüksek. Herhangi bir kaza bela olmamasını temenni ediyoruz. Biztevekkül yapıyoruz tedbir işçi arkadaşlarımız ın ,takdir yüce Allah'ındır. Güzel bir organizasyon oldu ve katılan herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim