GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK'da ki koronavirüs vaka sayıları hakkında açıklamalarda bulundu, madencilerin aşı olmak istediğini söyledi.

TTK'da ki vaka sayısının bir olduğunu ve aşı için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Hakan Yeşil: "TTK'da bir arkadaşımızın testi pozitif çıktı. Başka bir vakamız ve filyasyonumuz yok. Şuan TTK'da durumlar iyi.

TTK'da yoğun ve yan yana çalışmak durumunda olan arkadaşlarımız var. Dışarıdan gelen insan topluluğu bir araya geldi. Tedbiri çok sıkı tutmamız gerekiyor. İlk zamanlarda bunun ciddiyeti anlaşılmadı ve 162 vaka sayılarının olduğu günleri yaşadık. 350'ye yakın arkadaşımızın filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda karantina da olduğu günleri de gördük. İşin ciddiyeti anlaşıldıktan sonra etkili oldu. İlk gün ki gibi önlemlerimizi alıyoruz. Kafeslerimiz, işyerlerimiz, banyo dolaplarımız hergün dezenfekte ediliyor. Öte yandan, aşı ile ilgili Sağlık Bakanlığına bir yazı yazdık. Yazımızın cevabını bekliyoruz. Madencimiz aşı olmayı bekliyor" dedi.

Editör: TE Bilisim