Zonguldak Şehit Madenci Aileleri Derneği başkanı Çetin Yiğit, 2018 yılında çıkarılan ve Maden şehitleri çocuklarının kamuda istihdamı ile ilgili yasadaki tarih sınırlamasının kaldırılması için Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Levent Bülbül’ den yardım istedi.
Zonguldak Şehit Madenci Aileleri Derneği başkanı Çetin Yiğit, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Levent Bülbül ile partinin ilçe başkanlığında bir araya geldi. Burada Bülbül ile görüşen Yiğit, 2018 yılında çıkarılan ve Maden şehitleri çocuklarının kamuda istihdamı ile ilgili yasadaki tarih sınırlamasının kaldırılması için Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Levent Bülbül’ den yardım istedi.
Çetin konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmasında “2018 yılının Mayıs ayında çıkarılan torba yasa resmi gazete de yayınlandı. Maden şehitleri çocuklarının kamuda istihdamı diye kanun çıkarıldı. Yalnız burada bir tarih sınırlandırılması oldu.  2003 ve 2014 tarihleri arasındakileri kapsıyor. Biz bunu defalarca dile getirmeme rağmen bir çözüme ulaşmadı. 2003 öncesi ve 2014 sonrası şehit değil mi? Burada en fazla mağduriyette 1983 yılında ki 103 kişi Armutçuk’ da şehit oldu. Bir de 1992 yılında Kozlu’da şehit olanlar var. Bunların aileleri de tamamen bu yasanın dışında kaldı. Bu kanun kapsamı dışında kaldıkları için de mağdur oldular. Ben sizden bu konuya sahip çıkmanızı istiyorum. En azından tarih aralığının kaldırılmasını istiyorum” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Levent Bülbül ise konuşmasında, bu konu ile ilgili gerek meclis toplantısında gerekse de soru önergesi ile elinden geleni yapacaklarını söyledi. Bülbül konuşmasında “Talebiniz çok net. Haklı bir talebiniz var. Bu mesele ile alakalı hem meclis bünyesinde genel kurulda da ben dile getiririm. Notlarını aldık ve gerekli çalışmalarını yaparız. Aynı zamanda bu kanun ile ilgili düzenleme yapılması ile alakalı bir teklif hazırlığımız olur. Bu mesele ile ilgili gereken çalışmayı yaparım. Bu konuda sizleri de bilgilendiririz. Ondan bir endişeniz olmasın. Bu konuda netice alınması ile alakalı yasa teklifi vermekle kalmayıp, konu ile ilgili makamlarla temas kurup gerekli çalışmayı yaparız” dedi.
Konuşmaların ardından Zonguldak Şehit Madenci Aileleri Derneği başkanı Çetin Yiğit konuyla ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Levent Bülbül’ e dosya teslim etti.
Editör: TE Bilisim