Sahayı 4 ortaklı olan TJN Madencilik firmasına devreden Yusuf Günay'ın bu satıştan 80 milyonu peşin 20 milyonu vadeli olmak üzere toplamda 100 milyon gelir elde edeceği iddia edildi.

SATIŞ FİYATI NEDEN DÜŞÜK AÇIKLANDI?
Geçmişte Yusuf Günay'a çirkin ithamlarda bulunan, binasında kiracı olduktan sonra Yusuf Günay'a yakınlığıyla bilinen Pusula Gazetesi, maden sahasının satışı 50 milyon olarak açıkladı. Halkınsesi Gazetesi'ne konu olan haberde ise satış fiyatı 60 milyon olarak kamu oyuna duyurulmuştu. Elmas TV'nin edindiği bilgilere göre maden sahasının devri 100 milyon TL karşılığında gerçekleştirildi. Satış henüz Bakanlıktan onay beklerken, Yusuf Günay'a yakınlığıyla bilinen Pusula Gazetesinin, satış fiyatını bu kadar düşük göstermermesinin arkasındaki neden merak konusu.

ÜZERİNE KAYITLI TAŞINMAZLARI DA DEVREDİYOR 
Yıllardır Madencilik başta olmak üzere bir çok alanda ticaret yapan Yusuf Günay'ın üzerine kayıtlı olan taşınmazlarıda yakınlarına devir ettiği iddia edildi.

"YAŞLANDIĞIMI HİSSEDİYORUM"
Satışla ilgili açıklama yapan Yusuf Günay; "Yaşlandığımı hissediyorum. Artık bunlarla uğraşacak enerjim kalmadı. Bu yüzden maden ocağının devrini yapmak istedim. Prensipte maden ocağının işletmesinin devri için anlaştık. TTK'nın arazisi olduğu için rödövans devrinin Ankara'da onaylanması gerekiyor. Ankara'dan onay henüz gelmedi" dedi.

Editör: TE Bilisim