Zonguldak İl Genel Meclisi Ekim Ayı Üçüncü Birleşim toplantısı Başkan Necdet Karaveli, başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’da katıldı.
Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunup oynanmasıyla başlayan görüşmelerde Kilimli ve Kdz. Ereğli ilçelerinde, kamulaştırma işlemleri tamamlanan taşınmazların, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi ile ilgili konu görüşüldü.
Zonguldak İli Kdz. Ereğli ilçesi Süleymanbeyler Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 107 ada, 3 ve 12 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Pazar Alanı (Canlı Hayvan Pazarı) amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi . Kdz. Ereğli İlçesi Keşkek Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 101 ada, 73 parsel no ile kayıtlı taşınmaz üzerinde  “Günübirlik Turizm Tesis Alanı” amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi. Devrek İlçesi Hışıroğlu Köyü Merkez Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan su deposunun eski olduğu, artık hizmet veremeyecek durumda bulunduğu ve yeni bir su deposu yapılması zorunluluğu hasıl olduğu, Devrek Kaymakamlığının ilgi sayılı yazısından anlaşıldığından; söz konusu yeni depo  yeri  mera arazisi içinde kaldığından, gerekli izin ve irtifak işlemlerinin yapılabilmesi için, İl Özel İdaresi 2020 ek yatırım programına alınması ile ilgili konuda görüşüldü.
Başkan Necdet Karaveli, maddelerin incelenmesi için komisyonlara havale ettiiler. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Türkali Tesisleri, lojmanlar ve  12 Katlı İş Merkezinde bulunan İl Özel İdare’ ye ait beş katın satılması ile ilgili Meclis Üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.
Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile toplantı sona erdi.
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim