Son başvuru tarihinin 22 Nisan olduğu yarışma ile İl yapılan açıklama şöyle: "Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, ilimiz genelinde bulunan tüm lise ve dengi okullarının katılabileceği Türkçe müzik yarışmasının duyurusunu yaptı. Yarışmaya ilişkin detaylı bilgi ve şartnameye https://www.zonguldak.bel.tr adresinden ulaşılabilmektedir.
Gençlerimizin kendilerini ve sanatlarını gösterebilecekleri, okullarının tanıtımına katkı sunmalarına olanak tanıyacak olan bu yarışma ile şehrimizin sanatsal anlamda alt yapısının oluşması, güçlenmesi, genç müzisyen gruplarının oluşması hedeflenmektedir.
İlk üç dereceye giren okulların müzik sınıflarında kullanılmak üzere hediye çekleri verilecek olup, ilk üçte yer alan okulların öğrencilerine ayrıca çeşitli hediyeler takdim edilecektir.
19 Mayıs tarihini içine alan gençlik haftasında finali yapılması planlanan yarışmanın canlı olarak televizyonlardan yayınlanması da gerçekleştirilecektir.
Yarışmada dereceye giren okulların grupları il genelinde düzenlenecek olan festivallerde sahne alması sağlanarak çocuklarımızın müzikten kopmamaları hedeflenmektedir."

Editör: TE Bilisim