Yeşil’in açıklaması şöyle;

“HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın konfederasyonlarına bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası’nın bir etkinliğinde, kamu kurumlarında taşeron şirketlerde çalışan işçileri, kadroya alınmalarının ardından HAK-İŞ dışında örgütleyen sendikalara yönelik kullandığı “leş kargaları” sözü Sendikal mücadele tarihine bir utanç ifadesi olarak yazılacaktır.

Kamudaki taşeron işçilerin, 2018 yılında başlatılan süreçle sürekli işçi kadrosuna alınmasının ardından o kamu işletmelerinin iş kollarına göre sendikalara üye olmalarının da yolu açılmıştır.

Bu mücadelenin öncüsü TÜRK-İŞ’tir.

Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, maden ocaklarında taşeronlaşmanın sonucunda ağır bedeller ödedik, taşerona hayır dedik.

2010 yılında TÜRK-İŞ’e bağlı Yol-İş Sendikamız gerek eylemlerle, gerekse hukuk alanında mücadeleyi başlatmış ve 2015 yılında bu mücadeleyi kazanımla sonuçlandırarak 10 bin asıl işi yapan taşeron işçisinin kadroya geçmelerini sağlamıştır.

TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması talebini iletmiş ve Cumhurbaşkanımız da Çalışma Bakanına bu yönde talimat vermiştir.

Kazanımla sonuçlanmış bu mücadeleyi yok sayanların, elini taşın altına koymayanların, TÜRK-İŞ’in öncü mücadelesi sonucu kadroya geçen işçilerin TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalarda örgütlenmelerinden rahatsızlık duydukları anlaşılmaktadır.

İşçi sınıfının örgütlü gücü sendikalara “leş kargası” demek, emeğini ve alın terini kutsal gördüğümüz işçi kardeşlerimize de aynı zamanda “leş” yakıştırması yapmak anlamına gelir.

Her ne gerekçe ile olursa olsun bu çirkin ifadeleri, bırakın bir işçi liderinin, her hangi bir kişinin bile kullanmış olmasına tepkisiz kalmamız mümkün değildir.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı, bu yakışıksız ve çirkin sözleri nedeniyle kınıyoruz”.

Editör: TE Bilisim