Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Lauvar alanı, Manolya Park ve Merkez Çarşısı hakkında açıklamalarda bulunan Alan, gündemi değerlendirdi.
 

'İHALE KISA SÜREDE YAPILACAK'
Alan: "Projenin içinde tadilat değişikliği olacağı için rötar yaptı. Kısa süreli olacak. Bununla ilgili muhalefet partisinden yorumlar gelmiş, mutlu.olduk. bir an önce hizmete geçmesini istiyoruz. CHP'den gelen tepki bizi mutlu etti, demek ki yapılsın istiyorlar. TOKI yetkilileri kısa sürede olacağını söylediler."

 

MANOLYA PARKA TALİBİZ'
Manolya Park hakkında bilgi veren Alan: "Özel İdare ihale etti ve bir arkadaşımız işletmecilik yaptı. Uzun Mehmet Cami inşaatından sonra sözleşme feshi hızlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız 8 Mayıs 'ta geldiğinde inşallah çalışmalar biter. Vatandaşın daha rahat vakit geçireceği yer kazandırmak istiyoruz. Yer Özel İdarenin, takibi valilik yapıyor. O tesis zamanında Zonguldak Belediyesine yakışırdı. Talip olmuştuk, yine talibiz. Oranın yakışanı Zonguldak Belediyesidir."


'DURUM MART AYINDA BELLI OLACAK'
Merkez Çarşısı hakkında açıklama da bunan Başkan Alan: "Merkez Çarşısıyla  ilgili süreç 7 ocakta tebligat yaptık, süre doldu. Depreme dayanıklılık testi yapılıyor. Mart ayında belli olacak. Esnafımız daha iyi bir şekilde ticaretlerine devam etmek istiyor. İnşallah test sonucu sonrasında gerekli kararı vereceğiz.

Editör: TE Bilisim