Zonguldak Belediye Kültür Merkezi'nde CHP'li Belediye Meclis Üyesi Cavit Zülfikar'ın ailesi tarafından işletilen kafeteryanın suyunun ve elektriğinin 15 yıldır Zonguldak Belediyesi tarafından karşılandığının ortaya çıkmasının ardından belediyede kriz çıktı. Zülfikar ise kelime oyunları ile hedef saptırarak bir başka yayın organına yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"15 yıldır Zonguldak Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ndeki çay ocağını (cafe) kardeşim işletmektedir. Su saati konusunda yazılan yazıya katılmıyorum. Çünkü burası özellikle belediyenin kendi işlevi içerisinde olmasından kaynaklanan bir sıkıntıdan doğdu. Son zamanlarda ne hikmetse beni ve kardeşlerini bazı olumsuz konuların içerisine çekmeye çalışıyorlar. Hep uzak durduk. Basındaki arkadaşımızın "Su saati yok" cümlesine katılmıyorum. Çünkü su saati var. Artı kiraya dönüştürülmesi gerektiği halde dönüştürülmemesinin sebebini de benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Sayın Belediye Başkanımız makamında. Bu konuyla ilgili olarak buranın kiraya dönüştürülmesi için müfettişlerinde vermiş olduğu rapor var. Kira ihalesinin yapılmasını en çok isteyenlerden bir tanesi de benim. Nedenine gelince biz bugüne kadar kiramızı kira karşılığında belli bir ücreti derneğin belirlemiş olduğu rakamlar karşılığında derneğe yatırmaktayız. Kültür Müdürlüğü bünyesinde bir dernek mevcuttur. Belediye Kültür Derneği diye geçer. Bu derneğe vermekteyiz. Dernekten de makbuzlarımızı almaktayız. Bağış adı altında yapılıyor bu. Bugüne kadar da bir kuruş kira borcumuz bulunmamaktadır derneğimize.

Ben bu tartışmaların içine girmek istemiyorum. Çünkü son 3-4 aydır mecliste cereyan eden olaylar var. Birileri beni bu olayların içerisine çekmeye çalışıyor geçmişteki söylemlerimden dolayı. İlk defa size basın açıklaması yaptım iki yılın ardından. Uğraşmak isteyen benimle uğraşsın. Ailemi, kardeşlerimi bu işin içine katmasınlar. Benimle alıp veremedikleri varsa beni kamuoyuna lanse etsinler. İnsanız hata da yapmış olabiliriz. Meclis üyesi olarak bir hatam varsa bunu dobra dobra çıkıp kamuoyuyla paylaşsınlar. Bende çıkıp gerekli cevapları vereyim. Ama ailemle, kardeşlerimle kimse uğraşmasın. Buradan kimseye ekmek çıkmaz"

OLAY NEYDİ?

Zonguldak Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Cavit Zülfikar'ın CHP'den istifa ettikten sonra yeniden CHP'ye katılarak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in en yakınındaki isimlerden olması dikkat çekmişti. Zülfikar ile ilgili şok bir detay ortaya çıktı. Belediye Kültür Merkezi'nde 15 seneden beri kiracı durumunda olan ve kafeteryayı işleten Zülfikar ailesinin su aboneliği için yeni başvuru yaptığı ortaya çıktı. Kafeteryanın su abonesi olma imkanı yok çünkü ruhsatsız çalışıyor. Su abonesi olabilmesi için ihale yapılması gerekiyor onu da Cavit Zülfikar istemiyor.

Bunca yıl Belediye Kültür Merkezi içinde ticaret yapıp Belediyenin suyunu ve elektriğini kullandığı ortaya çıkan kardeş Zülfikar'ların bugüne kadar ne kadar elektrik ve su tüketimi yaptığı merak ediliyor.

Zonguldak Belediyesi'nin kafeteryayı hangi şartlarda verdiği, Belediyenin üzerinden ticaret yapıldığı halde bu tahsilatların yapılıp yapılmadığı, yapıldıysa hangi yasa ve madde kapsamında yapıldığı yanıt bekliyor...

Uzun yıllar Belediye İş Sendikası yaptıktan sonra emekli olan ve sık sık kafeteryaya gelerek vakit geçiren Cavit Zülfikar'ın bu durumu nasıl açıklayacağı merak ediliyor. Geçmişten bugüne kadar görev yapan Belediye Başkanlarının tüyü bitmemiş yetimin hakkını neden ve nasıl yedirdikleri merak ediliyor. Diğer yandan meclisin Ak Partili üyelerinin de konudan haberdar oldukları halde ses çıkarmadıkları, konuyu gündeme getirerek usulsüzlüğe seyirci kaldıkları ileri sürüldü.

 

 

Editör: TE Bilisim