Zonguldak’ta Kanal Z televizyonunda, Murat Altay’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Zonguldak’ın Nabzı’ adlı programa Cumartesi akşamı konuk olan DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, canlı yayına küfür ederek girmesi ve sunucu Altay'ın seyircilerden özür dilemesi gerektiği halde küstahça gülmeyi tercih etmesi vatandaşların tepkisini arttırdı.

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş’in, canlı yayına girişte “Erhan Çakmak’ı da şey yapacaksın. Üçü de a…  s... Zonguldak’ın” ifadelerini kullanarak küfür etmesinin yankıları devam ederken, program sonrasında seyircilerden özür dilemiş, ancak bir program yapımcısının aynı kurumda çalıştığı mesai arkadaşına bu tür sözler söylenmesine izin vermesi ise kafalarda soru işaret bıraktı.

İzleyiciden özür dilemesi gerektiği halde küstahça gülen ve hiçbir şey olmamış gibi yine küstah davranışları ile yayınına devam eden Murat Altay'ın, kamuoyundan ve seyircilerden özür dilemesi bekleniyor.

Kamuoyu merak ediyor... Aynı kurumda çalıştığı gazeteciye böylesine sözler söylenmesine müsaade eden, yayınına gülerek devam eden Murat Altay için Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanlığı bir açıklama yapacak mı?

ERHAN ÇAKMAK YASAL HAKLARINI KULLANACAK

Yaşananların ardından kamuoyuna duyuru da bulunan usta gazeteci Erhan Çakmak, Murat Altay’ın bilinçli ve planlı şekilde bunu yaptığını iddia etti.

Erhan Çakmak’ın açıklaması şu şekilde;

 "Yıllardır onur duyarak canlı programlar yaptığım ve ilimizin sorunlarını en üst düzeyde gündeme taşıdığım Kanal Z televizyonunda 30 Aralık 2021 tarihinde Murat Altay'ın sunuculuğunu yaptığı 'Zonguldak'ın Nabzı' isimli programda, reji görevlisinin yayına girildiği uyarısına rağmen, anılan kişiler tarafından bilinçli ve planlı bir şekilde adımdan küfürlü bir şekilde söz edilmiştir.

Kişilik haklarıma ağır saldırı nedeniyle program konuğu DEVA Parti İl Başkanı Fatih Keleş ve program sunucusu Murat Altay hakkında tüm yasal haklarımı kullanacağım. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim