CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Partilerinin Çanakkale'de gerçekleştirdiği "Adalet Kurultayı"nı değerlendirdi.

Turpcu, yazılı açıklamasında, Eceabat İlçesindeki Kocatepe'de gerçekleştirilen Kurultayın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasıyla başladığını bildirdi. Türkiye'de adalet ihtiyacının ‘hiç olmadığı kadar öncelikli' hale geldiğini belirten Turpcu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaşanan bütün adaletsizliklerin tartışıldığı Adalet Kurultayı'nda ‘mahkemede adalet', ‘devlette adalet', ‘seçimde adalet', ‘geçimde adalet', ‘inançta adalet', ‘eğitimde adalet', ‘yaşamda adalet', ‘medyada adalet' başlıkları ülkemizin dört bir yanından gelen katılımcılarla tartışılmaya başlandı.

Kurultayımız devam ediyor, ülkedeki adaletsizlikle ilgili söyleyecek sözü olan herkes düşüncelerini düzenlenen paneller ve çalıştaylarda da dile getiriyor."

Turpcu, CHP Genel Başkanı öncülüğünde;

Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Anzak güçlerine karşı savaşan ve tamamı hayatını kaybeden 57. Alay'ın bulunduğu alana yürüyerek gelindiğini, Kocadere Kamp mevkisinde Conkbayırı'na uzanan 5,5 kilometrelik yolu da yürüyerek sonlandırdıklarını anlatarak, "57. Alay, Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' dediği hayatlarını bu topraklar için feda eden kahramanların büyük destanı olarak tarihteki yerimizi altın harflerle almıştır" dedi.

Kurultay'da, aralarında Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de olmak üzere bölgeden çok sayıda partilinin katıldığı gözlendi.

Editör: TE Bilisim