Zonguldak'ta Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarı boş kaldı. Satıcılar, Arife Günü'nden umutlu olduklarını ifade ettiler. 


Kent merkezinde Mithatpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi üzerinde kurulan pazara Diyarbakır, Çankırı, Çorum, Bartın, Karabük'ün yanı sıra çeşitli illerden gelen hayvan sahipleri, bayram öncesi kurbanlıklarını satışa çıkardı.
Çok sayıda çadırın kurulduğu pazarda hayvanlar yaklaşık 10 gün öncesinden satılmayı bekledi. Büyükbaş hayvanlar 8 ila 10 bin arasında satışa çıkartıldı. Önceki yıllara göre ilginin az olduğu pazarda satıcılar, müşteri bekliyor.
Bu yıl piyasanın hayvan başına bin lira fazla olduğunu ifade eden Mustafa Özkan, "Önceki yıllar gibi değil. Önceden aile geldiği zaman kendi aralarında 7 kişilik hisse yaparlardı. İkişer, üçer aileler gelince biz de bunları birleştirerek 7 kişilik danayı eşit miktarda pay ediyoruz. Kurbanın artık eski ağırlığı kalmadı. Geçen seneki işler yok. Hisse çok ama adet düşük. Son günler şu an pek bir hareket yok. Arife Günü'ne doğru bir hareketlilik bekliyoruz. Fiyatlar geçen seneye göre hayvan başına bin lira pahalı. Hisse olarak da 100-150 önde seyrediyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim