İHH İnsani Yardım Vakfı Zonguldak temsilcisi İlyas Yazıcı, kurban hisseleri hakkında bilgilendirme yaptı.

"İHTİYAÇ SAHİBİNE 43 BİN KURBAN HİSSESİ ULAŞTIRILMIŞTIR"

Yazıcı, "İHH geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda sizlerin desteğiyle 89 ülkedeki 17.262.000 ihtiyaç Sahibine 43 bin kurban hissesi ulaştırılmıştır. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için her yıl olduğu gibi Kurbanda yola çıkıyoruz. Sizde kurban hisseleri bu iyilik Kervanına katabilirsiniz.

Yalnızca 2016 yılında 15 milyon ihtiyaç sahibine ulaşan İHH bağışladığınız kurbanları 25 yıldır dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde yapılan çalışmalarda kurban kesimiyle yetinmeyerek ihtiyaca göre Cami, su kuyusu, Eğitim Merkezi ve yetimhane gibi kalıcı eserler ve inşa ediliyor.

Bugüne kadar 135 ülkede 6089 su kuyusu 32 eğitimhane, onlarca cami, mescit, sağlık ocağı, hastane, okul ve Kültür Merkezi inşa eden vakfımız bunların bir kısmını kurban bağışlarımız  sayesinde yapılan ziyaretlerde hizmete açtı.

Kurbanlarını vekalet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale kredi kartı posta çeki ile veya Vakıf merkezine bizzat gelerek internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırılıp, Ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yaparak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır.

"KURBANLARINIZI 136 ÜLKEYE ULAŞTIRIYORUZ"

Kurban Bayramı'nın 1. günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usüllere göre kesilir, bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanının kesildiğine dair geri bildirimde bulunur.

Kurbanlarınızı Afrika  Orta Doğu güney Asya Orta Asya ve Kafkasya Balkanlar ve Amerika kıtaların olmak üzere toplam 136 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi.                       

Editör: TE Bilisim