Madenci Anıtında düzenlenen ortak basın açıklamasına, AK Parti Zonguldak il Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Kadın Kolları, TÜGVA, İHH, Ülkü Ocakları, İlim Yayma Cemiyeti ve vatandaşlar katıldı. 

Lise öğrencisi Ahmet Özbek bir açıklama yaparak şunları söyledi; "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa'nın merkezinde Bosna'da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken, Suriye'de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan'da naklen soykırımla da kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşeini dünyanın kan emici vampirliği olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken ölenlerin hepsi savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yatırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğneyip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzün işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkenti ilan etme cüretini bulmuşlardır. New York ‘un bir gece aydınlanması için tüm günü coğrafyamızı ateşe atanlar, Kudüs'ün bir anlık kararla büyümesinin sonuçları çok ağır olacak… Tarih bize göstermiştir ki, Theodor Herzl'in rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattin'lerini, Abdülhamit'lerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır.

''DÜNYA VAR OLDUKÇA YERYÜZÜ BİZİMDİR, KUDÜS BİZİMDİR"

İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymayan çocukları öldüren, kadınların namuslarını tecavüz edilen, ilk kıblesini ele uzatılan İslam dünyasınının mensuplarına şunu söylüyoruz; daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerimizi ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak, görmezden geleceksiniz? Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil tüm islam alemin namusudur. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir."

Editör: TE Bilisim