Kozlu'da imar rantları ve mahkeme kararların hiçe sayılırken, hiç bir yetkili kurumun bu yaşananlara dur dememesi ise tepkilere neden oluyor.

Öte yandan, son günlerde Japon Pazar’ı sahibi Mehmet Bozkurt’a 20 Milyon TL’lik rant konuşuluyor. Mehmet Bozkurt’a Kozlu Köylü Pazarının bulunduğu bölgede ki eski Halk Eğitim binası ve altındaki belediye dükkanlarının bulunduğu alana yol yapacağız bahanesi ile dükkanları yıkmak için mücadele veriyor. 
'MEHMET BOZKURT’A 20 MİLYON TL’LİK RANT SAĞLIYOR'
Yıkılması için mücadele verilen alanda 12 kiracı bulunuyor. Ali Bektaş, dükkanları yıkmak isteyerek hem belediyeyi kira zararına uğratıp, hem de oradaki esnafı mağdur ederek ticaretlerini zora sokmak mı istiyor? Ayrıca, dükkanların arka tarafında kalan 750 m2’lik yeşil alan olan arsayı ticaret ve konut alanına mahkemenin yürütmeyi durdurma vermesine rağmen ısrarla imar vererek 3194 sayılı imar kanunu idare mahkemesinin verdiği yargı kararı: “Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27’inci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir” bu kararı yok sayarak Japon Pazar’ı sahibi Mehmet Bozkurt’a 20 Milyon TL’lik rant sağlıyor. Yeşil alanın arka tarafında bulunan Elmas Evi konutlarındaki mesken sahiplerinin mağdur edilmeye çalışılması da gözlerden kaçmazken, bu kural tanınmamaya kim dur diyecek?
'VATANDAŞ İL BAŞKANINA SESLENDİ'
Vatandaşlar yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un Zonguldak’ta genel başkanı temsilen oturmuş olduğu koltuğun hakkını vererek mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulunuyorlar. 
ORHAN BOZKRUT ALİ BEKTAŞ YÜZÜNDEN Mİ İSTİFA ETTİ?

Öte yandan Kozlu Belediye Başkanı Ali bununla da kalmadı! Mehmet Bozkurt’un oğlu Orhan Bozkurt’un da DEVA Partisi İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesini de sağladı.
KOZLU’DA VURGUN ÜSTÜNE VURGUN
Zonguldak İdare Mahkemesinin, yaşanan imar yolsuzlukları, usulsüzlükleri ve rantlarına karşın verdiği kararlar Kozlu Belediyesi tarafından uygulanmazken, İmara uygun olmayan binalar son sürat sürüyor. Mahkemelerin verdiği kararları hiçe sayan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Yandaşlarına kıyak üzerine kıyak yapıyor. Japon Pazarı Mehmet Bozkurt’un aldığı bina ve yeşil alandan çıkarılan arkasındaki dev asa arazi için İdare Mahkemesi, “Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27’inci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir” denildi.
PANDEMİ YASAĞI FIRSATA ÇEVRİLDİ
Kozlu Belediyesi, Pandemi yasaklarında Köylü Pazarının bulunduğu Belediye dükkanlarının üst katındaki eski Halk Eğitim Müdürlüğü binasında yıkım işlemi başlattı.

Editör: TE Bilisim