Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, parti binasında basın toplantısı düzenledi. 
Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İl Başkanı Demirköse,  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Engelliler Günü, coronavirüs salgını, kentsel dönüşüm ve bazı medya kuruluşlarında çıkan haberler konusuna değindi. 
CHP'yi hedef alan açıklamalarda bulunan Demirköse,  “Peygamber ocağımız kahraman ordumuz bizim başımızın tacıdır. Halkların Demokratik Partisi ve PKK ile yakın olan, Selahattin Demirtaş’ı terörist kabul etmeyen, Amerika Birleşik Devleti Başkanı seçilen Biden’den yardım isteyen, CHP’ye oy vermeyen öğretmenleri aşağılayan ve CHP’nin kahraman ordumuza “Satılmış” ifadesi kullanması şerefsizliktir. CHP bütün bunların hesabını verecektir.” dedi. 

“BİR ENGELLİ ADAYIYIZ”

Engelliler Günü’nü kutlayan Demirköse, “ 3 Aralık Engelliler Günü vesilesi ile düşmez kalkmaz bir Allah'tır. Hepimiz bir engelli adayıyız. Hep birlikte engellere takılmadan engelli kardeşlerimizin hayatlarını her konuda kolaylaştırmak için sonuna kadar çalışacağız.” İfadesine yer verdi. 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI KADROSUNA MUTLAKA TAKVİYE YAPILMALIDIR”

Salgından en çok sağlık çalışanlarını etkilendiğini belirten Demirköse, “ Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 virüsü için alınan tedbir kararları açıklanmıştır. Risk yüksek olup bütün halkımızın bu kurallara uyması şarttır. Salgının ilk döneminde Zonguldak 30 büyük şehir ile birlikte anılmış biz o dönem bu süreç normalleşince Zonguldak unutulmasın demiştik. Bugün Zonguldak yine risk altındadır. Zonguldak Maden kentidir. Zonguldak santraller bölgesidir. Zonguldak’ta demir-çelik fabrikası bulunmaktadır. Zonguldak göğüs ve meslek hastalıkları bakımından yoğun ve riskli bir şehirdir. Bütün bu olumsuz etkenler dikkate alındığında, Zonguldak’ta sağlık çalışanları kadrosu yeterli değildir. Bu olumsuz etkenler dikkate alınmalı ve Zonguldak’a sağlık çalışanları kadrosuna mutlaka takviye yapılmalıdır.” şeklinde konuştu. 

“MADEN KENTİ OLMA ÖZELLİĞİ DİKKATE ALINMIYOR”

 
Zonguldak’ta kentsel dönüşüm konusunda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Demirköse, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, kentsel dönüşüm kapsamında yatay mimariye uygun projelerle her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmek için canla başla çalışıyor. Zonguldak’ta da kentsel dönüşüm olarak sürekli bina yapımı var. Zonguldak’ın 2.derece deprem riski taşıması ve Zonguldak’ın maden kenti olma özelliği dikkate alınmıyor. Coğrafi yapı gereği alan az diye az alana çok katlı binalar yapılması doğru değildir ve büyük risktir. Coğrafi yapı uygun değilse, binaları uygun yere yapmak gerekir. Bu sayede şehirde genişlemiş ve kaydırılmış yayılmış olur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve belediyelerin bu konuda ciddi bir çalışma yapması şarttır.” dedi. 

“KÖTÜ NİYETLİLERE FIRSAT VERİLMESİN”

Medya kuruluşlarına özel hayata müdahaleyi konu alan haberler konusunda uyaran Demirköse, “ Medya, halkımızın özgür, tarafsız ve gerçek haber alması için en güçlü, etkin ve doğru kaynaktır. Ancak medyamız ne yazık ki sabote edilmektedir. Canla başla samimiyetle görev yapan medya mensubu kardeşlerimizin haberlerinin altına sahte isimler ve sahte hesaplar ile fitne, dedikodu, yalan içeren ortalığı kargaşaya sokan halkımızı yanıltan, kişilerin özel hayatına müdahale eden yorumlar yapılmaktadır. Bu yorumlar yüzünden halkımız medyadaki haberlere itibar etmemekte, gerçek olaylardan uzak ve habersiz kalmaktadır. Medyamız, yayınladıkları haberlerin altına ismini kimliğini gizleyenlerin yorumlarını yayınlamazsa kötü niyetlilere fırsat verilmemiş ve halkımızın gerçek doğru haber alması sağlanmış olur. Tavsiyemiz; kimliğini gizleyenlerin yorumları yayınlanmasın, kötü niyetlilere fırsat verilmesin.”şeklinde konuştu. 

“GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Coronavirüs salgının ekonomik yönden etkilerine değinen Varol Demirköse, “  COVİD-19 tedbirleri kapsamında hizmet sektöründe kısıtlamalar olmuş kahvehaneler şimdilik kapatılmıştır. Buna rağmen Zonguldak’ta sokağa çıkma kısıtlaması sonrasında bile ruhsatsız kahvehaneler mevcut olup bunlar kumarhane olarak yasa dışı faaliyet göstermektedir. Gece geç saatlere kadar hatta sabahlara kadar faaliyet gösteren, kavga kargaşa faciaya davetiye çıkaran aileleri sokağa döküp yuvaları yıkan bu ruhsatsız kaçak kahvehanelerin bir an önce denetlenip gereği yapılmalıdır. Zonguldak’taki işyerlerinin ruhsatlarının mevzuatlara uygunluğu kontrol edilmelidir. Kaçak işyerleri için vatandaştan şikayet beklenmeden gereği yapılmalıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte ekonomide zor bir dönem yaşanmaktadır. Bu durum ne yazık ki ilimizde de kendini göstermektedir. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği’nin esnafımıza destek için talepleri Devletimiz tarafından olumlu değerlendirilip destek paketi sunulacaktır ancak bu süreç hızlanmalı ve esnafımızın yanında istihdam edilen kardeşlerimize de destek verilmelidir. Bugün cebimizde kuruş olmasa bile mahalle bakkalımız manavımız pazarcımız esnafımız bize ekmek, çay, zeytin, peynir, sebze verir sahip çıkar. Cebimizde para varken de biz esnafımıza sahip çıkmalıyız. Halkımız İŞKUR tarafından yapılan TYP kapsamındaki belirli süreli işlere akın etmekte ancak bu alımlarda da tereddütler şaibeler hakkında duyumlar bulunmaktadır. Alımlarda asiller kura ile yedeklerde ise kura olmayıp yetkililer tarafından belirlenmektedir. Bu yüzden de siyasiler müdahale etme çabasındadır. Alımların şaibeye sebebiyet vermemesi ve adaletli olması için; asillerin ve yedeklerin tamamı kamuoyunun gözü önünde şeffaf bir şekilde kura ile yapılmalıdır. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.” ifadesine yer verdi.
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim